Aktivitetskalender
<december 2017>
mationtofr
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Talentpartner:
Sponsorer - Håndbold
Talentpartner:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
FCM-licensklubber
Følgende klubber har i projektet omkring "RØDDERNE - Fodbold på hjemmebane" titel som FCM-licensklub:

Område 1 - drenge: Thisted FC
Område 1 - piger: Pigerne inviteres til at deltage i aktiviteterne i område 2

Område 2 - drenge: FS Holstebro (Mejrup GU, Måbjerg IF, Mejdal-Halgård Fodbold, Holstebro Boldklub)
Område 2 - piger: FS Holstebro (Mejrup GU, Måbjerg IF, Mejdal-Halgård Fodbold, Holstebro Boldklub)

Område 3 - drenge: Ringkøbing IF
Område 3 - piger: Aktiviteterne afholdes i forskellige værtsklubber i samarbejde med klubberne i område 4

Område 4 - drenge: Tjørring IF, Snejbjerg SG&I, Hammerum IF
Område 4 - piger: Tjørring IF, Snejbjerg SG&I, Hammerum IF

Område 5 - drenge: FC GOG, Grindsted GIF, Brande IF
Område 5 - piger: FC GOG, Grindsted GIF, Brande IF
Om at være FCM-licensklub
Med ”RØDDERNE – fodbold på hjemmebane” har FC Midtjylland skærpet den lokale- og regionale indsats for fodbolden i Midt- og Vestjylland. Dette sker i og med at FC Midtjylland er blevet langt mere synlige rundt omkring i regionen – ikke blot en enkelt gang i ny og næ, men flere gange i ugen – hele året rundt.

Dette afkræver naturligvis en del menneskelige ressourcer, og der er således i hvert af FCM Klubsamarbejdets 5 områder ansat en FCM-licenstræner til at varetage de opgaver, som er forbundet med at hæve fodboldniveauet og interessen for FC Midtjylland til helt nye standarder i hele regionen.

I hvert af de 5 områder foregår en masse træning med spillere fra U8-U13 alderen. Nogle af forløbene kan man tilmelde sig, hvis man har lysten. Andre forløb kan man blive udvalgt til at være en del af. Nogle forløb er for områdets- eller kommunens dygtigste spillere. Andre forløb er for at styrke breddefodbolden. Fælles for alle forløbene er dog, at de er sjove og lærerige at være en del af.

For hvert af FCM Klubsamarbejdets områder er indgået et samarbejde med én eller flere af områdets klubber om at blive FCM-licensklub. For at blive FCM-licensklub er der en række forventninger og forpligtigelser, som man som klub skal leve op til, men til gengæld får man som klub også meget igen i forhold til at udvikle sin klub.

Stor aktivitet i FCM-licensklubber
I FCM-licensklubben afvikles dels FCM Miniakademi og dels FCM Fodboldskole for piger. Derudover træner de spillere, som er valgt til videre deltagelse på den indledende aften på FCM Fodboldskole, men som ikke bliver valgt til at være en del af U11- eller U12 Talentholdene, videre i FCM-licensklubben efter stort set samme program som Talentholdene – blot mere lokalt og i en gruppe, som pt. ikke er helt så stærk, som den gruppe, der træner videre i Talentholds-regi. Derved arbejder FCM altså ikke blot med de pt. ca. 25 bedste i regionen, men med de ca. 100 bedste pr. årgang, hvilket er et kæmpe scoop, da flere spillere først rykker på et senere tidspunkt og på denne måde bliver træningen for de pt. næstbedste opkvalificeret.

FCM stiller med en FCM-licenstræner til disse træninger, mens FCM-licensklubben også sørger for assistenttrænerne dertil og til FCM Pigefodboldskole er det alene FCM-licensklubben, som stiller trænere til rådighed. Dermed bidrager FCM-licensklubberne væsentligt til den lokale fodboldudvikling – ikke blot i egen klub, men også i omegnsklubberne.

For at kunne blive FCM-licensklub er der en række forventninger til de fysiske rammer, der bl.a. fordrer, at pågældende klub råder over en kunstgræsbane, idet megen af den øgede træningsmængde, som områdets dygtigste drenge bliver tilbudt, bliver afviklet i vinterperioden, hvor mange af FCMs samarbejdsklubber i forvejen holder vinterpause. 

Samtidig er der også sat nogle helt faste rammer op for, hvordan man i videst mulig omfang undgår tidlige klubskifter FCM-licensklubben og de øvrige FCM samarbejdsklubber imellem. Efter U12 alderen kan der dog blive tale om enkelte klubskifter, hvilket der også er lavet helt faste rammer for, så fodbolden fortsat også kan eksistere ud i selv de allermindste samfund og klubber.

I det hele taget er der udarbejdet en manual med FCM-licenskrav, som FCM-licensklubben som min. skal leve op til. En manual som alle FCM Klubrepræsentanter kan rekvirere hos FCM Klubsamarbejdets administration. På den måde ved alle FCMs samarbejdsklubber, hvilke forventninger, man kan have til hinanden. Vi tror på åbenhed og at vi SAMMEN kan løfte den midt- og vestjyske fodbold til nye standarder.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber