Aktivitetskalender
<september 2018>
mationtofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Talentpartner:
Sponsorer - Håndbold
Talentpartner:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
Ny U14-træner er glad for at komme i gang
Morten Larsen er ny på trænerbænken i FC Midtjylland, hvor han fra denne sæson skal træne FCM U14. En opgave han glæder sig til at arbejde med.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Lige omkring to måneder. Så længe har Morten Larsen stået i spidsen for FCM U14. Holdet havde ikke den bedste slutning som U13-spillere med Mathias Lund som cheftræner, da de i finalen under det jysk-fynske mesterskab led et 2-0 nederlag mod Randers, der bare viste sig bedre på dagen. Men nu er de rykket en årgang op, og med trænerrokeringer her og der, ledes de nu af Morten, der selv er meget ny med FCM-logoet på brystet.

- Til vores første træning mødte vi ind, fik hilst godt på hinanden, og så begyndte vi at se på, hvilke ting, vi skal igennem i år som U14-spillere. Drengene har taget rigtig godt imod mig – også selvom jeg kommer fra en anden del af landet – og de arbejder supergodt sammen, så jeg synes, jeg har haft en fornuftig start, fortæller Morten Larsen.

- Jeg har været utrolig glad for den første tid i klubben. Alle har været gode til at tage i mod mig, og fra start har jeg fået fornemmelsen af, at det er en klub, som hele tiden er i en rivende udvikling. Derudover er jeg ikke i tvivl om, at jeg taget det rigtige valg i forhold til FCM. Det er en klub, som helt sikkert vil hjælpe mig til at blive en bedre træner. Men jeg føler også, at jeg kan give noget den anden vej, så vi sammen bevæger os i den rigtig retning.

Der blev hurtigt lagt et basisgrundlag for, hvad træningen skulle handle om, da U14-holdet sammen med de to andre hold på FCM Elitefodboldskolen holdt træningslejr sammen i Ikast. Her blev der også spillet to træningskampe mod AGF og Silkeborg, som endte henholdsvis med et 3-1 nederlag og en 8-1 sejr. Selvom første kamp bød på et nederlag, synes cheftræneren, at der var mange positive ting at se på ud fra det, de trænede på.

Inden sæsonstart stod Haderslev også på banen som modstander og kunne hive en 2-0 sejr med hjem. Ulvene var spildominerende, men det var ikke mange chancer, de nåede frem til. - Men det var måske lige dét, der skulle til, for at finde den rigtige sult frem mod sæsonens første kamp om point, fortæller træneren.

For ikke længe efter var FK Viborg næste hold, som FCM U14 skulle forsøge at besejre. Viborg stillede sig højt på banen og presse højt, hvilket gjorde det svært for de unge ulve at komme igennem de første 10 minutters tid. Men derefter begyndte FCM at få bedre styr på deres spil og kampen generelt. Det gav anledning til en 2-0 føring inden pausen. Efter halvlegen kom ulvene ud og viste sig klart bedst. De erobrede hurtigt bolden, de viste gode takter i forsvaret og specielt i angrebet, hvilket førte til, at måltavlen viste 6-0 til FCM ved dommerens slutfløjt.

- Lige nu kigger vi på nogle af de mere taktiske ting i spillet. Vi arbejder specielt meget med tempoet. Hvornår vi skal løbe hurtigt, og hvornår det er klogt at trække tempoet lidt ud af opgøret ved eksempelvis at spille bolden mere rundt. Vi skal ud og være spilstyrende, og det bliver man bland andet ved at styre tempoet. Så det har vi arbejdet hårdt på de sidste to ugers tid, forklarer Morten Larsen.

Næste træningsemne bliver at kigge på noget, de kalder ”aktion på aktion”, altså hvad ens næste træk skal være, efter man eksempelvis har taget et løb eller afleveret bolden. Og det færdige produkt af den træning kan de blandt andet vise frem, når de sidst på måneden deltager i Crowne Plaza Cup. Igen med de to andre Elitefodboldskolehold med sig.

- Vi har nogle talentspillere med i truppen, så vi kan se dem an og give dem noget spilletid. Overordnet set er turneringen for at give alle spillerne tid på banen, så vi kan se det hele an. Derudover skal vi også møde nogle andre modstandere end dem, vi kan møde i puljen, så det bliver også spændende at se. Så vi bliver matchet på øverste hylde, og det glæder vi os til, for så skal vi virkelig ud og arbejde på højeste klinge, forklarer cheftræneren, der også lægger vægt på vigtigheden omkring, at både U13, U14 og U15 er med så fællesskabet på tværs af årgangen bliver bedre.

Der er mulighed for både at møde danske-, svenske- og et finsk hold under turneringen for FCM U14.

FCM U14-truppen: Sebastian Dalby Wille (Sunds IF), Adis Hadzimujuc (Ringkøbing IF), Mads Nybo Lauritsen (Herning Fremad), Jonas Scheufens Bøgedal (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Oscar Meedom (Sunds IF, Ikast FS), Marko Rasmussen (Ikast FS), Jeppe L. Andersen (Koldby/Hørdum IF, FC Thisted), Malthe Johnsen Bøndergaard (Ringkøbing IF), Jakob Nørgaard Tange (Ringkøbing IF), Jonaathan Asp (Vejle B., AGF, Gauerslund IF), Valdemar Byskov Andreasen (Ikast FS), Jeppe Øllegaard Sørensen (Gauerslund IF) og Adam Nygaard (Overlund GF, Viborg FK) samt talentspillerne Anders Rønn Lind (Lemvig GF), Mads Bülow Nørgaard (Thisted FC) og Gustav Leone Fraulo (OKS).
Ny U13-trup klar for FCM
Sæsonen står lige for døren for det nye FCM U13-hold, der de sidste par uger har lært, hvad det vil sige at være spiller i FCM Elitefodboldskolen.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Ny sæson, nyt FCM U13-hold. Drengene er dog ikke helt fremmede for hinanden, da de som U12 var på samme talenthold i FCM-regi. Optakten til U13-sæsonen har derfor ikke handlet så meget om at lære navne, men mere om at lære, hvad det vil sige at være fodboldspiller for FC Midtjylland. U13-cheftræner Mathias Lund har lagt sine arme om de unge drenge fra dag ét, for bedst muligt at lære dem den rigtige ulveånd.

- Vi har skulle sætte dem ind i, hvad det vil sige at være FCM-spiller. Både på- og uden for banen. Til det vil jeg gerne rose alle gutterne, der har været rigtig dygtige og hurtige til at lytte og lære, fortæller Mathias Lund.

De nye spillere har vist rigtig god forståelse over for hinanden, mens de kun vil hinanden det bedste. De er gode til at presse hinanden for at få det meste ud af deres udvikling og gøre hinanden bedre, hvilket virkelig har reflekteret over det spil, de har vist i træningskampe og til træning.

Forud for den kommende sæson har U13-holdet været i træningslejr i Ikast sammen med resten af Elitefodboldskoleholdene. Spillerne blev derfor rystet sammen med både U14- og U15-spillerne, så de ud over at komme til at kende hinanden på tværs af årgange også fik et indblik i dagligdagen, der formentlig venter dem de næste år. Samtidig blev der trænet og spillet træningskampe mod AGF og Silkeborg. Det blev til to sikre sejre på henholdsvis 6-0 og 9-1. Derudover har holdet mødt Haderslev, hvor de vandt 4-2.

Nu er der ikke længe til at sæsonen for alvor starter, og kampene begynder at have mere betydning og gælde om point. I den kommende sæson starter ulvene i en gruppe mod AaB, Randers Freja, Silkeborg IF, Thisted FC, AGF og FK Viborg. Når alle modstandere er mødt, er der oprykkere fra en anden pulje samt nedrykkere fra den nuværende, hvilket sørger for lidt ny modstand til den næste runde.

- Alle drengene kommer fra samarbejdsklubber, og det er en årgang hvor spillerne emmer af en helt særlig energi. De har et vildt fedt ”mode”, de kan gå ind i, når de skal træne og spille, og på den måde får de det maksimale ud af hinanden, og det er et af kendetegnene for den her årgang, forklarer cheftræneren, der glæder sig rigtig meget til at komme i gang med turneringskampene.

Inden de første kampe i turneringen er spillet helt færdige, skal truppen også afsted til Crowne Plaza Cup med FCM U14 og -U15. Endnu engang er det for at ryste spillerne mere sammen på tværs af årgangene, hvor de også kan se hinanden spille kampe, men der venter også international modstand, da U13-holdet blandt andet er i gruppe med svenske Malmö FF.

- Vi tager til Kastrup, selvfølgelig med ambitioner om at gøre det godt - og i bedste fald få en pokal med hjem, men det er ligeså vigtigt for os at være gode sammen, på tværs af de tre årgange, afslutter træneren.

FCM U13-truppen: Marcus Sønderstrup Nielsen (Hammerum IF), Timothy Kongsbak (Sevel IF, Mejrup), Gustav Bjerge (Mejdal-Halgård Fodbold), Emil Grud Kjer (Tjørring IF, Brande IF), Asger Fjord Stengaard (Thisted FC), Simon Kristiansen (Vinderup Idrætsklub), Rasmus Nybo Lauritsen (Herning Fremad, Brande IF), Magnus Skydsgaard Jensen (Vildbjerg SF, Tjørring IF, Brande IF), Lasse Overgaard Nielsen (Tjørring IF), Mikkel Refsgaard Pedersen (Brande IF), Carl Ø. Christensen (Ikast FS), Viktor Toft Iversen (Tjørring Brande IF), Marcus Ryberg (Brande IF), Magnus Elkjær (Måbjerg IF), Dereje Jensen (Aulum IF; Herning Fremad, Ringkøbig IF), Mads Mochau Ritter (Jelling IF, Middelfart), Mathis Nørskov Kruse Konradsen (Jelling IF, Middelfart) og August Emil Turner Madsen (Ikast FS).
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber