Aktivitetskalender
<november 2018>
mationtofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Tøjpartner:
Sponsorer - Håndbold
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
Hård træningsweekend i Sverige for FCM U14
FCM U14 tilbragte uge 43 i Göteborg, hvor de spillede fem træningskampe, hvor de virkelig fik testet deres spil mod nogle dygtige modstandere.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Også FCM U14 har været i udlandet det sidste stykke tid, hvor de har mødt udenlandske modstandere for at teste deres spil på et højere niveau. Det var en udfordring som både spillere og trænerstab glædede sig meget til. Turen var gået til Sverige, og det var også svenske Göteborg, der stillede op som første modstander.

De to hold havde mødt hinanden ikke så lang tid inden træningskampen i Crowne Plaza Cup, hvor svenskerne optjente håneretten. Derfor var der lidt ekstra på spil for de unge ulve. De skulle dog bruge lidt tid på at finde deres spil, men da det skete, kom de også foran med 1-0. Desværre for ulvene fik svenskerne udlignet til 1-1, hvilket også blev slutresultatet.

De gode seancer fra den kamp skulle FCM’erne så forsøge at tage med videre til næste træningskamp, som var mod Roskilde. Det gjorde de så og endte med at vinde kampen 3-2. Dernæst ventede Torslanda. Det var en hård kamp for midtjyderne, der modsat de andre kampe manglede en smule aggressivitet og virkede trætte. De resulterede i, at de hurtigt kom bagud 1-0. Og selvom de fik udlignet, fik svenskerne desværre scoret endnu et mål og kunne gå fra banen med en 2-1 sejr.

Ulvene blev derefter enige om, at nu skulle de tilbage på sejrskurs. Det gik så ud over AIK Fotbal, hvor FCM fik præsteret det ene gode angreb efter det andet. Danskerne viste både stor taktisk forståelse for hinanden og et højt teknisk niveau. Kampen endte til sidst med en 3-0 sejr til FCM.

Sidst ventede danske AaB. FCM fortsatte deres høje niveau fra AIK-kampen, men det var AaB, der kom foran først. FCM gav dog ikke op, og det resulterede i, at de pludselig var foran med 2-1. I anden halvleg havde ulvene dog svært ved at fortsætte i samme høje tempo, og da kampen blev fløjtet af, stod der 3-2 til AaB på måltavlen.

- Jeg vil gerne rose drengene rigtig meget for at have højt humør gennem hele ugen. De viste et fantastisk sammenhold. Derudover skal de også anerkendes for det spil, de leverede på banen. Nu er vi fokuserede på at tage alt det gode med fra denne uge for at vinde denne gang, siger Morten Larsen, cheftræner for FCM U14.

Mariager venter næste gang for U14-holdet på udebane den 11. november.
FIN SÆSONEN FOR FCM U14 INDTIL VIDERE
Efter en solid start med tre sejre i træk, inklusiv en derbysejr over FK Viborg, har resultaterne varieret lidt, men spillet er fortsat i udvikling for U14-ulvene.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Fire sejre, en uafgjort og et nederlag. Sådan lød udfaldet for FCM U14 efter de seneste seks opgør i turneringen. Efter en 2-1 sejr mod Brabrand var det en 3-2 sejr over Ringkøbing, i en kamp, hvor hele fire U13-spillere var med, og hvor tre af dem fik fuld tid.

Efterfølgende stod AaB på programmet i kampen om førstepladsen i ligaen. Fem U13-spillere var udtaget til kamptruppen ved siden af ni fra U14-årgangen. Kampen startede dog ud på den værst tænkelige måde, da AaB kom foran på en dødbold efter ét minut. 2-0 blev det også inden pausen, og selvom FCM forsøgte at følge med, nåede de ikke at blive helt farlige.

To uheldige fejl førte til to yderlige mål til AaB, og da den sidste aflevering for et farlige angreb udeblev i FCM’s spil, nåede de ikke at få reduceret og måtte rejse hjem med et 4-0 nederlag i bagagen.

Tre dage senere, skulle de unge ulve så forsøge at slå tilbage mod Silkeborg. Og det gjorde de. FCM dominerede fra start til slut, og specielt spillet i mellemrummene blev øvet og fungerede rigtig flot. Bolden blev flyttet i et højt tempo, blandt andet ved hjælp af førstegangsafleveringer. 4-0 var FCM foran ved pausen, og da kampen blev fløjtet af, viste måltavlen 6-0.

En sejr blev det også til mod Mariager, hvor der igen blev brugt flere U13-spillere. Igen var konstant bevægelse og gode berøringer i højsædet, og det blev øvet igen, da Mariager stod lavt på banen. Det blev til en 3-0 sejr i sidste ende, hvor alle scoringer faldt i første halvleg.

Så var Randers på papiret. Kronjyderne lagde et hårdt fysisk pres fra startfløjt, hvilket gav kampen en smule uro. Spillet faldt dog mere til ulvenes side efter de første 10 minutter, hvor teknikken faldt på plads. Der blev presset på for en scoring, men nettet blafrede kun af vinden i første halvleg.

Anden halvleg var billede meget lignende det fra første halvleg, hvor FCM fik overtaget og Randers mest levede på kontramuligheder. Stik mod spil og chancer kom Randers foran 1-0 på en ripost. Det slog dog ikke ulvene ud, og de fik udlignet til 1-1 og var også tætte på at tage sejren i sidste ende. Det endte dog uafgjort ved slutfløjt.

Efterfølgende var Viborg igen på plakaten, og igen sikrede ulvene sig sejren over rivalerne. FCM spillede med højt tempo, boldbesiddende og gode til at finde hinanden. Første scoring faldt dog først sidst i første halvleg. I anden halvleg ændrede kampbilledet sig ikke. FCM havde sat sig et mål: sejr. Tre yderligere scoringer faldt, og det blev en flot 4-0 sejr i sidste ende.

En uges tid efter kom Brabrand på besøg i Herning. Kampen endte 4-3 i et opgør, hvor FCM var foran med 3-0, men Brabrand fik altså kæmpet sig igennem til tre scoringer selv. Det var dog ikke nok til at slå ulvene, der vandt kampen med en enkelt scoring.

- Vi havde en lille trup med til Crowne Plaza Cup. Derfor var det en fysisk presset trup, som skulle spille de næste par kampe. Men drengene havde stor mod på de kommende opgaver efter en god weekend, selvom det kunne se svært ud. Det har også været en periode, hvor der har været en del 06'er med op til kampene og træning. Der har 05'er været gode til at det har været en god oplevelse for de pågældende 06'er. Vi lægger hele tiden på, og det resulteret også i en af vores bedste præstation til dato mod Randers, forklarer Morten Larsen, cheftræner for FCM U14.
Ny U14-træner er glad for at komme i gang
Morten Larsen er ny på trænerbænken i FC Midtjylland, hvor han fra denne sæson skal træne FCM U14. En opgave han glæder sig til at arbejde med.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Lige omkring to måneder. Så længe har Morten Larsen stået i spidsen for FCM U14. Holdet havde ikke den bedste slutning som U13-spillere med Mathias Lund som cheftræner, da de i finalen under det jysk-fynske mesterskab led et 2-0 nederlag mod Randers, der bare viste sig bedre på dagen. Men nu er de rykket en årgang op, og med trænerrokeringer her og der, ledes de nu af Morten, der selv er meget ny med FCM-logoet på brystet.

- Til vores første træning mødte vi ind, fik hilst godt på hinanden, og så begyndte vi at se på, hvilke ting, vi skal igennem i år som U14-spillere. Drengene har taget rigtig godt imod mig – også selvom jeg kommer fra en anden del af landet – og de arbejder supergodt sammen, så jeg synes, jeg har haft en fornuftig start, fortæller Morten Larsen.

- Jeg har været utrolig glad for den første tid i klubben. Alle har været gode til at tage i mod mig, og fra start har jeg fået fornemmelsen af, at det er en klub, som hele tiden er i en rivende udvikling. Derudover er jeg ikke i tvivl om, at jeg taget det rigtige valg i forhold til FCM. Det er en klub, som helt sikkert vil hjælpe mig til at blive en bedre træner. Men jeg føler også, at jeg kan give noget den anden vej, så vi sammen bevæger os i den rigtig retning.

Der blev hurtigt lagt et basisgrundlag for, hvad træningen skulle handle om, da U14-holdet sammen med de to andre hold på FCM Elitefodboldskolen holdt træningslejr sammen i Ikast. Her blev der også spillet to træningskampe mod AGF og Silkeborg, som endte henholdsvis med et 3-1 nederlag og en 8-1 sejr. Selvom første kamp bød på et nederlag, synes cheftræneren, at der var mange positive ting at se på ud fra det, de trænede på.

Inden sæsonstart stod Haderslev også på banen som modstander og kunne hive en 2-0 sejr med hjem. Ulvene var spildominerende, men det var ikke mange chancer, de nåede frem til. - Men det var måske lige dét, der skulle til, for at finde den rigtige sult frem mod sæsonens første kamp om point, fortæller træneren.

For ikke længe efter var FK Viborg næste hold, som FCM U14 skulle forsøge at besejre. Viborg stillede sig højt på banen og presse højt, hvilket gjorde det svært for de unge ulve at komme igennem de første 10 minutters tid. Men derefter begyndte FCM at få bedre styr på deres spil og kampen generelt. Det gav anledning til en 2-0 føring inden pausen. Efter halvlegen kom ulvene ud og viste sig klart bedst. De erobrede hurtigt bolden, de viste gode takter i forsvaret og specielt i angrebet, hvilket førte til, at måltavlen viste 6-0 til FCM ved dommerens slutfløjt.

- Lige nu kigger vi på nogle af de mere taktiske ting i spillet. Vi arbejder specielt meget med tempoet. Hvornår vi skal løbe hurtigt, og hvornår det er klogt at trække tempoet lidt ud af opgøret ved eksempelvis at spille bolden mere rundt. Vi skal ud og være spilstyrende, og det bliver man bland andet ved at styre tempoet. Så det har vi arbejdet hårdt på de sidste to ugers tid, forklarer Morten Larsen.

Næste træningsemne bliver at kigge på noget, de kalder ”aktion på aktion”, altså hvad ens næste træk skal være, efter man eksempelvis har taget et løb eller afleveret bolden. Og det færdige produkt af den træning kan de blandt andet vise frem, når de sidst på måneden deltager i Crowne Plaza Cup. Igen med de to andre Elitefodboldskolehold med sig.

- Vi har nogle talentspillere med i truppen, så vi kan se dem an og give dem noget spilletid. Overordnet set er turneringen for at give alle spillerne tid på banen, så vi kan se det hele an. Derudover skal vi også møde nogle andre modstandere end dem, vi kan møde i puljen, så det bliver også spændende at se. Så vi bliver matchet på øverste hylde, og det glæder vi os til, for så skal vi virkelig ud og arbejde på højeste klinge, forklarer cheftræneren, der også lægger vægt på vigtigheden omkring, at både U13, U14 og U15 er med så fællesskabet på tværs af årgangen bliver bedre.

Der er mulighed for både at møde danske-, svenske- og et finsk hold under turneringen for FCM U14.

FCM U14-truppen: Sebastian Dalby Wille (Sunds IF), Adis Hadzimujuc (Ringkøbing IF), Mads Nybo Lauritsen (Herning Fremad), Jonas Scheufens Bøgedal (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Oscar Meedom (Sunds IF, Ikast FS), Marko Rasmussen (Ikast FS), Jeppe L. Andersen (Koldby/Hørdum IF, FC Thisted), Malthe Johnsen Bøndergaard (Ringkøbing IF), Jakob Nørgaard Tange (Ringkøbing IF), Jonaathan Asp (Vejle B., AGF, Gauerslund IF), Valdemar Byskov Andreasen (Ikast FS), Jeppe Øllegaard Sørensen (Gauerslund IF) og Adam Nygaard (Overlund GF, Viborg FK) samt talentspillerne Anders Rønn Lind (Lemvig GF), Mads Bülow Nørgaard (Thisted FC) og Gustav Leone Fraulo (OKS).
Ny U13-trup klar for FCM
Sæsonen står lige for døren for det nye FCM U13-hold, der de sidste par uger har lært, hvad det vil sige at være spiller i FCM Elitefodboldskolen.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Ny sæson, nyt FCM U13-hold. Drengene er dog ikke helt fremmede for hinanden, da de som U12 var på samme talenthold i FCM-regi. Optakten til U13-sæsonen har derfor ikke handlet så meget om at lære navne, men mere om at lære, hvad det vil sige at være fodboldspiller for FC Midtjylland. U13-cheftræner Mathias Lund har lagt sine arme om de unge drenge fra dag ét, for bedst muligt at lære dem den rigtige ulveånd.

- Vi har skulle sætte dem ind i, hvad det vil sige at være FCM-spiller. Både på- og uden for banen. Til det vil jeg gerne rose alle gutterne, der har været rigtig dygtige og hurtige til at lytte og lære, fortæller Mathias Lund.

De nye spillere har vist rigtig god forståelse over for hinanden, mens de kun vil hinanden det bedste. De er gode til at presse hinanden for at få det meste ud af deres udvikling og gøre hinanden bedre, hvilket virkelig har reflekteret over det spil, de har vist i træningskampe og til træning.

Forud for den kommende sæson har U13-holdet været i træningslejr i Ikast sammen med resten af Elitefodboldskoleholdene. Spillerne blev derfor rystet sammen med både U14- og U15-spillerne, så de ud over at komme til at kende hinanden på tværs af årgange også fik et indblik i dagligdagen, der formentlig venter dem de næste år. Samtidig blev der trænet og spillet træningskampe mod AGF og Silkeborg. Det blev til to sikre sejre på henholdsvis 6-0 og 9-1. Derudover har holdet mødt Haderslev, hvor de vandt 4-2.

Nu er der ikke længe til at sæsonen for alvor starter, og kampene begynder at have mere betydning og gælde om point. I den kommende sæson starter ulvene i en gruppe mod AaB, Randers Freja, Silkeborg IF, Thisted FC, AGF og FK Viborg. Når alle modstandere er mødt, er der oprykkere fra en anden pulje samt nedrykkere fra den nuværende, hvilket sørger for lidt ny modstand til den næste runde.

- Alle drengene kommer fra samarbejdsklubber, og det er en årgang hvor spillerne emmer af en helt særlig energi. De har et vildt fedt ”mode”, de kan gå ind i, når de skal træne og spille, og på den måde får de det maksimale ud af hinanden, og det er et af kendetegnene for den her årgang, forklarer cheftræneren, der glæder sig rigtig meget til at komme i gang med turneringskampene.

Inden de første kampe i turneringen er spillet helt færdige, skal truppen også afsted til Crowne Plaza Cup med FCM U14 og -U15. Endnu engang er det for at ryste spillerne mere sammen på tværs af årgangene, hvor de også kan se hinanden spille kampe, men der venter også international modstand, da U13-holdet blandt andet er i gruppe med svenske Malmö FF.

- Vi tager til Kastrup, selvfølgelig med ambitioner om at gøre det godt - og i bedste fald få en pokal med hjem, men det er ligeså vigtigt for os at være gode sammen, på tværs af de tre årgange, afslutter træneren.

FCM U13-truppen: Marcus Sønderstrup Nielsen (Hammerum IF), Timothy Kongsbak (Sevel IF, Mejrup), Gustav Bjerge (Mejdal-Halgård Fodbold), Emil Grud Kjer (Tjørring IF, Brande IF), Asger Fjord Stengaard (Thisted FC), Simon Kristiansen (Vinderup Idrætsklub), Rasmus Nybo Lauritsen (Herning Fremad, Brande IF), Magnus Skydsgaard Jensen (Vildbjerg SF, Tjørring IF, Brande IF), Lasse Overgaard Nielsen (Tjørring IF), Mikkel Refsgaard Pedersen (Brande IF), Carl Ø. Christensen (Ikast FS), Viktor Toft Iversen (Tjørring Brande IF), Marcus Ryberg (Brande IF), Magnus Elkjær (Måbjerg IF), Dereje Jensen (Aulum IF; Herning Fremad, Ringkøbig IF), Mads Mochau Ritter (Jelling IF, Middelfart), Mathis Nørskov Kruse Konradsen (Jelling IF, Middelfart) og August Emil Turner Madsen (Ikast FS).
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber