Aktivitetskalender
<juli 2018>
mationtofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Talentpartner:
Sponsorer - Håndbold
Talentpartner:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
FCM U14 i aktion mod Sønderborg.
U14 puljemestrer og ubesejrede
Med flere nye udfordringer givet af trænerstaben lykkedes det FCM U14 at slutte sæsonen af med et brag og vinde hele 11-0 over FC Sønderborg.
FCM U14 – FC Sønderborg 11-0 (5-0)

Deltagende i kampen:
Magnus Rasmussen (Give Fremad, Brande IF), Emil Nymann (Thisted FC), Martin Staghøj Huldahl (Måbjerg IF, Holstebro B.), Magnus Max Struck-Jensen (Herning Fremad), Lasse Dahl (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Gustav Ørsøe Christensen (Ikast FS), Angelo Nehme (VFF, SIK, Ravnsbjerg IF, Ikast FS), Mikkel Albertsen (Holstebro B.), Gustav Junge (IF Lyseng, AGF), Mikkel Nonbo (Engesvang B., Ikast FS), Mads Nybo (Herning Fremad), August Priske, Sigurd Holm (Thisted FC, HBV Sydthy), Mads Enggård (Engesvang B., Ikast FS).

Søndag eftermiddag klokken 13:00 skulle FCM U14 spille efterårssæsonens sidste opgør. Det skulle de mod bundproppen FC Sønderborg, som de havde vundet over 3-0 blot fire dage forinden. Og det blev et sandt festfyrværkeri.

Der gik ikke mere end 20 sekunder før FCM var nede foran Sønderborgs mål og bankede bolden i mål til 1-0. Så var baren ligesom sat. U14-holdet spillede energisk og med masser af gejst, og det gav en føring på 5-0 ved pausen.

Det fine spil fortsatte i anden halvleg, hvor der stadig var masser af fart på. De gode afleveringer var der nok af, og sammenspillet mellem de unge ulve blev til et utal af chancer og ikke mindst seks yderligere scoringer i anden halvleg. Så da dommeren fløjtede kampen af, stod der 11-0 til FCM U14, der virkelig fik sluttet sæsonen flot af.

- Det var anden gang vi skulle møde Sønderborg inden for et par dage. Vores fokus var igen at give drengene nogle nye udfordringer både positionelt, men også hvordan de skulle placere sig i forhold til hinanden. Vi har i ugens løb arbejdet med hvordan vi kan skabe noget ro i spillet, så der opstår frie spillere inde i de farlige områder. Derfor har vi arbejdet med dybe stikninger. Det synes jeg drengene arbejder rigtig godt med i kampen. Fra første scoring ser vi os ikke tilbage, og jeg synes vi spiller rigtig god fodbold, og Sønderborg har rigtig svært ved at løse de udfordringer, vi giver dem, fortæller U14-cheftræner Mathias Rahbek efter kampen.

Med sejren går FCM U14 ubesejrede igennem efteråret med 11 sejre og tre uafgjorte i 14 kampe. Det blev også til en flot målscorer på i alt 61-23, kun overgået af OB, der slutter med en målscorer å 63-23, dog på en delt andenplads med Vejle ni point under FCM.

Målscorere for FCM: Gustav Christensen (3), Martin Huldahl (3), Magnus Max (2), Angelo Nehme, Lasse Dahl og August Priske.
U14 viser høj moral og er tæt på sæsonafslutning som ubesejrede
FC Midtjyllands U14-drenge er tæt på at slutte sæsonen som ubesejrede i puljen efter endnu to flotte kampe, hvor spillerne også blev testet en smule.
FC Sønderborg – FCM U14 0-3 (0-1)

Deltagende i kampen:
Sebastian Dalby Wille U13 (Sunds IF), Emil Nymann (Thisted FC), Martin Staghøj Huldahl (Måbjerg IF, Holstebro B.), Rasmus Kristiansen (FS Holstebro, Vinderup IK), Magnus Max Struck-Jensen (Herning Fremad), Simon Ryberg (Brande IF), Lasse Dahl (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Angelo Nehme (VFF, SIK, Ravnsbjerg IF, Ikast FS), Mikkel Albertsen (Holstebro B.), Malthe Bøndergaard U13 (Holmsland GU, Ringkøbing IF), Gustav Junge (IF Lyseng, AGF), August Priske, Sigurd Holm (Thisted FC, HBV Sydthy), Mads Enggård (Engesvang B., Ikast FS).

En uge efter den vigtige 3-2 sejr over OB, var FCM U14 igen taget til Fyn, denne gang for at møde Svendborg. Ulvene fik en helt anden kampe, end hvad de havde regnet med, da ulve-keeper Mikkel Nonbo blev vist ud med et rødt kort efter blot 10 minutters spil, og måtte erstattes af en markspiller. Det betød også, at FCM-holdet måtte spille resten af kampen i undertal. Det klarede de dog ganske fint, havde en del boldbesiddelse og fik scoret til 1-0 inden pausen på mål af Gustav Junge.

I anden halvleg jagtede de en udvidelse af føringen, og selvom begge hold havde store chancer, var det FCM, som var skarpest og bragte sig foran med 2-0 på mål af Gustav Junge endnu engang. 3-0 blev det også ved Magnus Max, men Svendborg fik reduceret kort før tid til 3-1, hvilket var kampens slutresultat.

- Kampen bliver noget anderledes, end vi havde forventet, da vi fik det her røde kort, og det gjorde kampen lidt mere åben. Men ros til drengene for at stå sammen, arbejde stenhårdt og komme frem til flere chancer og vinde, trods at de er i undertal så lang tid. Det synes jeg de skal have ros for, udtaler U14-cheftræner Mathias Rahbek efter kampen.

Blot tre dage senere ventede en vigtig kamp mod FC Sønderborg. Ulvene var allerede inden opgøret erklæret puljevindere, men det ændrede ikke deres holdning til, hvad de skulle ud og gøre på banen. Trænerteamet så det som en oplagt mulighed til at sætte spillerne i nogle uvante situationer på nogle uvante positioner, og sådan blev det. De unge drenge klarede dog skærene ganske flot og fik kreeret mange flotte chancer. Martin Huldahl bragte ulvene foran med 1-0 inden pausen.

I pausen snakkede holdet om at rette lidt nuancer i spillet, men ud over det, skulle de bare klø på. Hvilket de gjorde. Huldahl var igen på pletten og scorede til 2-0 efter et rigtig flot og komplet angreb med gode afleveringer, flotte løb og dybe stikninger, der sad lige i skabet. Endnu engang med til også til 3-0, denne gang på mål af Gustav Junge kort efter 2-0-målet, hvilket blev kampens resultat.

- Jeg vil igen rose drengene for, at når de nu bliver smidt ud i nogle udfordringer, tager de dem op og går efter at løse dem. Vi scorer højt på arbejdsindsats her. Når vi hverken har brugt tid på at træne det, men kommer i sådan nogle mærkelige og anderledes situationer, klarer de skærene, og det skal de have ros for. Det glæder vi os til at krone med endnu en kamp lørdag eftermiddag afslutter træneren.

Lørdag klokken 13:00 spiller FCM U14 denne halvsæsons sidste opgør, igen mod FC Sønderborg, denne gang hjemme på Herning Fremads baner.

Målscorere for FCM: Martin Huldahl (2) og Gustav Junge.
FCM U14 i rivende udvikling
U14-holdet har på det seneste virkelig fundet den form, der gør dem til et af landets bedste i deres årgang.
FCM U14 – OB 3-2 (1-0)

Deltagende i kampen:
Magnus Rasmussen (Give Fremad, Brande IF), Emil Nymann (Thisted FC), Martin Staghøj Huldahl (Måbjerg IF, Holstebro B.), Rasmus Kristiansen (FS Holstebro, Vinderup IK), Magnus Max Struck-Jensen (Herning Fremad), Simon Ryberg (Brande IF), Lasse Dahl (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Gustav Ørsøe Christensen (Ikast FS), Mikkel Albertsen (Holstebro B.), Gustav Junge (IF Lyseng, AGF), Mikkel Nonbo (Engesvang B., Ikast FS), August Priske, Sigurd Holm (Thisted FC, HBV Sydthy), Mads Enggård (Engesvang B., Ikast FS).

Siden sidste opdatering har FCM U14 arbejdet i overordnede træk med at sætte fart i deres spil og presse tempoet op til træning, så de kunne træne med høj intensitet. Så det har de prøvet at få med i kampe, og trænerne har givet spillerne udfordringer før kampene, så der altid var noget nyt at holde fokus på, og så de virkelig fik øvet sig. Det har gjort, at siden sidst har holdet spillet både gode og mindre gode kampe. Men fælles for dem alle har spillerne fået en masse læring med.

I de første par kampe siden sidste opdatering kæmpede drengene lidt med at finde deres spil og den rytme og kvalitet der gjorde dem helt tilfredse efter kampe, selvom resultatet ofte er gået deres vej. Men mod Haderslev lige inden ferien vendte det, og de spillede en fremragende fodboldkamp, hvor nærmest alt gik op i en højere enhed. U14-holdet havde haft en fremragende træningsuge, hvor drengene virkelig steppede op. Derefter tog de til Holland i efterårsferien og byggede videre på den tendens og spillede nogle vildt gode kampe mod Feyenoord, Vitesse og Vasas fra Ungarn. De tre kampe samt den mod Haderslev, var et vildt godt afsæt til den OB-kamp, som de spillede i lørdags.

- Alle havde en fornemmelse af, at den kamp kunne blive rigtig god for os, forklarer U14-cheftræner Mathias Rahbek.

Det var to vildt gode hold, der var mødt op til kamp, og da OB er rigtig dygtige teknisk, skulle de unge ulve sørge for at holde på bolden, og de skulle sørge for at holde tempoet vildt højt, så kampen kunne bølge lidt frem og tilbage.

Kampen startede med OB mest på bolden men med FCM, der var mest farlige og tog mest initiativ til at komme til chancer. De var heller ikke mere end 10 minutter inde i kampen, før en erobring på OB’s banehalvdel gjorde, at Magnus Max kunne løbe ned og score til 1-0. Herefter fortsatte OB med at prøve at sætte spillet og forsøge at spille hurtigt og komme til gennembrud via mange pasninger. FCM forsøgte at skifte mellem at bygge op med tålmodighed og hurtigt gå i gennembrudsfase, og det er de også gode til at veksle imellem. Ulvene kunne godt have scoret flere mål, men pausestillingen var 1-0.

Anden halvleg var ikke mange sekunder gammel før OB udlignede til 1-1 og satte FCM under et stort pres. FCM var gode til at genvinde initiativet og bragte sig foran med 2-1 efter et godt mål af Gustav Christensen, der trak ind fra venstre og satte bolden ind i den korte målhjørne. Så skulle man igen tro, at FCM var ovenpå igen, men så gik der igen ikke mange sekunder før OB fik udlignet til 2-2. Og så skulle FCM vise deres mentale styrke, og det gjorde de. De genvandt endnu engang initiativet og på et fremragende frisparksmål af August Priske, scorede de til 3-2.

Den stilling holdt indtil slutfløjt, men to minutter inde i overtiden havde OB en kæmpe chance for at udligne til 3-3. FCM-keeper, Mikkel Nonbo, lavede dog en enestående redning på stregen og kort efter fløjtede dommeren af og FCM kunne bryde ud i vild jubel.

- Det var en vanvittig fed kamp. Efter kampen tænkte man bare, at gid vi kunne spille sådan hver weekend, for det er virkelig udviklende, når to så dygtige hold møder hinanden. Vi er selvfølgelig glade for kampen, vi synes, vi er gode til at veksle mellem at spille med tålmodighed og direkte, og flere spiller præsterer på et rigtig højt niveau Så er vi glade for, at den ærgerrighed og sult efter at lære noget nyt virkelig belønner sig efter, at den har strålet ud af drengene de sidste par uger. Når det så er sagt, har vi også gjort dem opmærksomme på, at den vigtigste træning er den næste, for vi er ikke færdige, der er masser at lære endnu. Vi kører på med 110 km/t. Jeg ser også en flok spillere, der slet ikke er klar til at lette på speederen, så jeg er fuldt af forventning til den kommende periode, afslutter Rahbek.

Målscorere for FCM: Magnus Max, Gustav Christensen og August Priske.
U14 delte point med OB
Det var en kamp fyldt med gejst fra både spillere og folk på sidelinjen, der endte med et 1-1 resultat, som gav et okay billede af kampens forløb.
OB – FCM U14 1-1 (0-0)

Deltagende i kampen:
Magnus Rasmussen (Give Fremad, Brande IF), Emil Nymann (Thisted FC), Martin Staghøj Huldahl (Måbjerg IF, Holstebro B.), Rasmus Kristiansen (FS Holstebro, Vinderup IK), Simon Ryberg (Brande IF), Lasse Dahl (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Gustav Ørsøe Christensen (Ikast FS), Angelo Nehme (VFF, SIK, Ravnsbjerg IF, Ikast FS), Mikkel Albertsen (Holstebro B.), Mikkel Rytter (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Sigurd Holm (Thisted FC, HBV Sydthy), Mads Enggård (Engesvang B., Ikast FS), Gustav Caspersen U13 (Brædstrup IF), Oscar Meedom U13 (Sunds IF, Ikast FS).

FCM U14 tog søndag en tur til Odense, og de glædede sig til at møde OB, da de er et dygtigt hold på den her årgang. Så det var en mulighed for ulvene til at mål sig mod nogle af de dygtigste i samme årgang. OB linede op med en ny kunstgræsbane, godt vejr, to hold der gerne ville vinde og mange tilskuere. Ganske optimale forhold for en god fodboldkamp.

Første halvleg var med FCM bedst fra start, men OB fik i løbet af halvlegen et spilovertag, og FCM skulle arbejde hårdt for at holde sig inde i kampen. Første halvleg var meget chancefattig, men FCM måtte arbejde hårdt for at holde OB fra deres mål. FCM skulle spillede OB ud af deres høje pres og bevare roen. Når det lykkedes, kom ulvene også frem til nogle fine situationer, uden det dog bliver alt for farligt.

Anden halvleg blev mere lige i forhold til boldbesiddelse men også mere bølgende frem og tilbage. Kampen blev lidt mere urolig og begge hold stod med følelsen om, at det første mål blev vigtigt for udfaldet af kampens resultat. Heldigvis var det FCM, der kom foran med 1-0 efter et rigtig godt opbygningspil, hvor midtjyderne fandt de rigtige positioner og linjer i spillet. Det endte med at Gustav Christensen satta to-tre spillere for at lægge bolden over i det lange hjørne. Så var ulvene foran.

Herefter var det stadig en lige kamp, men OB fik udlignet til 1-1 og her havde begge hold efterfølgende muligheder for at komme foran, men kampen ender retfærdigt nok 1-1.

- Først og fremmest var det en mega fed kamp med to rigtig gode hold. Det er en lige kamp med et lille spilovertag til OB, hvis man måler på boldbesiddelse. Men vi arbejder stenhamrende hårdt og forsøger at spille os ud af deres høje pres med mod og med ro til hele tiden at finde nogle linjer til at spille os frem på banen. Og det er jeg glad for. For det arbejder vi meget intensivt med til træning i øjeblikket. Derfor var det også vildt fedt med vores mål til 1-0, hvor mange parametre fra vores træning de sidste par uger bare falder i hak. Vi rammer den helt rigtigt lige dér, og det er præcis sådan vi gerne vil spille og komme frem til chancer. Generelt vil jeg rose drengene rigtig meget for kampen. De havde et suverænt sammenhold, hvor der var glæde og smil allerede under opvarmningen, og det tog de med ind i kampen. De tog en masse løb for hinanden og pressede hinanden, så de gjorde deres allerbedste. Sammenholdet inklusiv træningsindsatssen gør at på den lange bane, bliver det her et rigtig, rigtig godt FCM-hold, hvis de fortsætter på den her måde, siger U14-cheftræner Mathias Rahbek efter kampen.

- Jeg vil i øvrigt gerne rose de to U13-spillere, som vi havde med, Gustav Caspersen og Oscar Meedom, der begge to gik ind i kampen på et højt U14-niveau og gav alt hvad de havde og medvirkede i den gode præstation.

Målscorer for FCM: Gustav Christensen.
U14 opnåede ny sejr efter flot spil
Selvom Kolding kom på tavlen to gange, var det FCM, der havde overtaget i opgøret og endte med at vinde med fem mål.
FCM U14 – Kolding 7-2 (2-1)

Deltagende i kampen:
Marko Rasmussen (IFS), Magnus Rasmussen (Give Fremad, Brande IF), Emil Nymann (Thisted FC), Martin Staghøj Huldahl (Måbjerg IF, Holstebro B.), Rasmus Kristiansen (FS Holstebro, Vinderup IK), Magnus Max Struck-Jensen (Herning Fremad), Lasse Dahl (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Gustav Ørsøe Christensen (Ikast FS), Angelo Nehme (VFF, SIK, Ravnsbjerg IF, Ikast FS), Mikkel Albertsen (Holstebro B.), Gustav Junge (IF Lyseng, AGF), Mikkel Nonbo (Engesvang B., Ikast FS), Sigurd Holm (Thisted FC, HBV Sydthy), Mads Enggård (Engesvang B., Ikast FS).

I anden turneringskamp tog FCM U14 mod Kolding på hjemmebane efter i forrige rundt at have vundet 4-3 over Vejle. Og i opgøret mod Kolding glædede ulvene sig til at komme ud og bygge oven på alt det, som de både i Tøder, Norge og til træning havde haft fokus på. Kampen startede også ud med FCM mest på bolden, men de havde svært ved at spille sig frem til de helst store chancer. Det endte i nogle dumme boldtab, som gav Kolding nogle store omstillingsmuligheder.

Det var dog FCM, som først kom foran med 1-0 på en scoring af Gustav Christensen. Få minutter senere skete et af de dumme boldtabt midt på banen, og så løb en Kolding spiller ned, tog skuddet fra distancen, og da bolden blev rettet af, kunne FCM-spillerne bare se bolden flyve i mål. Kort efter blev ulve-keeperen skadet og måtte blive udskiftet. Det stillede ulvene i en presset situation, og de måtte smide markspilleren Martin Huldahl ind på kassen med målmandshandsker.

Så skulle man næste tro, at FCM-holdet ville gå i panik. Men der skete lige det stik modsatte. Spillerne holdt fokus og kom frem til endnu flere chancer, hvilket gav anledning til en 2-1 scoring på straffespark af Gustav Junge inden pausen.

I pausen fik drengene ros for at blive ved med at holde fast i det, de gerne ville, og de var gode til at fastholde fokus. Det blev de så belønnet for i anden halvleg, og deres spil blev bedre og bedre. Dermed kom de til en masse gode og flotte chancer. Magnus Max scorede til både 3-1 og 4-1. Derefter gav ulvene så et lidt dumt mål væk til 4-2 efter lidt koks i deres opbygningspil. Men det ændrede ikke på at FCM fortsatte dominansen i anden halvleg og scorede yderligere tre mål ved et selvmål, Mads Enggaard og Gustav Christensen. Det blev kronen på værket for en rigtig fin anden halvleg med en masse godt spil.

- Stor ros til drengene for at være vedholdende og fastholdende i de ting vi skulle. De blev ikke nervøse, men blev ved, ved og ved. De spillede en ganske fin kamp, og når vi får sat tingene sammen, til det vi ønskede, spillede vi rigtig godt og kom frem til at scorer nogle gode mål, siger FCM U14-cheftræner Mathias Rahbek efter kampen.

Målscorere for FCM: Gustav Christensen (2), Magnus Max (2), Gustav Junge, Mads Enggaard og et selvmål fra Kolding.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber