Aktivitetskalender
<november 2018>
mationtofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Talentpartner:
Sponsorer - Håndbold
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
Flot afslutning på efterårssæsonen for U13
FCM U13 har haft en ganske solid start på anden halvdel af efterårssæsonen i puljen herhjemme, hvor de kun har tabt én kamp.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Syv kampe, seks sejre, et nederlag, 18 point og 35 mål. Så meget har FCM U13 opnået i deres pulje siden slutningen af september. Fokus har ligget på at øge tempoet, spille aggressivt og vise det rigtige ulveudtryk, lige meget hvor de befandt sig i landet. I mellemtiden har de dog også spillet enkelte turneringer, og det har været vigtigt at vise det samme udtryk i udlandet som herhjemme.

Mere specifikt har holdet trænet på, hvordan man kan vise, at man er fremadrettet hele tiden, også selvom man skal forsvare sig for modstanderens angreb. Noget der er lykkedes ganske fint gennem de sidste syv kampe.

I lang tid har U13-holdet snakket og evalueret internt omkring, hvor tydeligt de stiller sig i nogle positioner på banen, hvor de kan tænke og samtidig agere fremad på banen. Det har de unge ulve været rigtig dygtige til, og de har lagt meget tanke og arbejde i den proces, hvor de har rykket sig fra et godt udgangspunkt til at lykkes med det langt hen ad vejen.

Efterårssæsonen har været delt op i to halvdele, hvor der har været en A og en B-gruppe. Halvvejs var der så nogle hold, der rykkede op og ned, og derfor har FCM i denne halvdel mødt nogle andre modstandere. De har blandt andet mødt Hinnerup. Et hold som hverken trænere eller spillere kendte særligt meget til. Det viste sig at blive en god kamp, hvor Hinnerup spillede flot og virkelig kæmpede for at vinde. Det lykkedes dog ikke, og FCM kunne tage hjem med en 3-0 sejr i bagagen.

- Det er gået godt i denne anden halvdel. Drengene har virkelig ville vise sig, og vise at de godt kan det her. De er en rigtig dygtig årgang. Mod Vejle var det en slags finale, for vandt de, ville de blive nummer et i puljen, men vi var rigtig godt forberedte og var rigtig gode på bolden gennem hele kampen. Så det endte med en flot 5-0 sejr, som vi runder puljen af med, fortæller Danusan Sritharan, assistenttræner på FCM U13.

U13-holdet har nu en pokalkamp mod FS Holstebro, som venter den 25. november.
Foto: Morten Fjord Stengaard
FCM U13 GODT MED I FØRSTE HALVDEL AF SÆSONEN
Det har været en god første halvdel af efterårssæsonen for FCM U13, hvor alle spillerne individuelt og som hold har gennemgået en positiv udvikling i et presset program.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Som noget nyt findes der i denne sæson to U13-puljer, hvor der midtvejs rykkes nogle af de dygtigste Liga 1B klubber op. I de første seks kampe har FCM U13 vundet 4 kampe og tabt 2 til henholdsvis AGF og AaB. I den første kamp blev det til en storsejr i Silkeborg på 8-3. Derefter blev det til en derbysejr over Viborg på intet mindre end 9-3. Det var en kamp, hvor ulvene bevægede sig en smule ud af deres comfortzone og øvede sig på en hel masse, samtidig med at de skulle spille op mod et dygtigt Viborg-hold. Det blev til flere gode situationer i FCM’s favør, og det endte altså med en solid sejr i sidste ende.

Få dage senere var Randers på kalenderen. Her fik tre spillere fra U13-holdet lov til at spille med U14. Mens de resterende spillere lykkedes med at være både teknisk stærke og aggressive lige fra start, hvilket kastede en 1-0 føring af sig. Randers opnåede momentum kort efter og kom ikke blot på 1-1 men også 1-2. Det lykkede dog ulvene at få udlignet og bragt sig foran med ikke bare 3-2 men hele 4-2 inden for de sidste 20 minutter af kampen, hvor holdet virkelig kæmpede for at få kontrol over kampen og dermed også fik kontrol over resultatet som blev en flot sejr til sidst.

I kampen efter var modstanderen AGF, og her løb ulvene ind i sæsonens første nederlag. En kamp hvor spillet bølgede lidt i begge retninger. Ulvene var dog fremragende individuelle takter inden for det tekniske, bevægeligheden og visionerne med spillet. Det var dog ikke nok til at vinde kampen, der havde AGF som vinder med stillingen 4-3.Under 24 timer senere stod ulvene igen på græsset. Denne gang var det mod FC Thisted. Her fik ulvene revancheret deres nederlag og ender med at vinde 7-1. Det tekniske niveau blev holdt på et højt niveau og mange spillere kom på tavlen.

Før den sidste kamp mod AaB gik der heller mere end 48 timer siden ulvene sidst var i gang. En sand topkamp lå og ventede, og da den blev fløjtet i gang, kunne man også sagtens se, at det var to dygtige hold, der mødte hinanden. Fire FCM-spillere var sendt med U14-truppen, men resten lykkedes alligevel med at spille ikke bare lige op med, men også til tider bedre end AaB. Selvom resultatet sendte ulvene hjem med et 1-2 nederlag, var der masser af positive hændelser at tage fat i fra kampen, hvor flere spillere viste deres flair for spillet.

- Det glæder mig, at vi har kunnet udfordre drengene på mange niveauer. Udover at stille store krav teknisk, hvor drengene tager store skridt i den positive retning, har vi ligeledes haft mulighed for at opmatche mange spillere, hvor det har givet god mening. Vi glæder os til anden halvdel af sæsonen, hvor vi skal ud og jagte en masse gode oplevelser, med den stærke energi som U13 drengene genererer, når vi træner og spiller kamp, fortæller U13-holdets cheftræner.
Ny U13-trup klar for FCM
Sæsonen står lige for døren for det nye FCM U13-hold, der de sidste par uger har lært, hvad det vil sige at være spiller i FCM Elitefodboldskolen.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Ny sæson, nyt FCM U13-hold. Drengene er dog ikke helt fremmede for hinanden, da de som U12 var på samme talenthold i FCM-regi. Optakten til U13-sæsonen har derfor ikke handlet så meget om at lære navne, men mere om at lære, hvad det vil sige at være fodboldspiller for FC Midtjylland. U13-cheftræner Mathias Lund har lagt sine arme om de unge drenge fra dag ét, for bedst muligt at lære dem den rigtige ulveånd.

- Vi har skulle sætte dem ind i, hvad det vil sige at være FCM-spiller. Både på- og uden for banen. Til det vil jeg gerne rose alle gutterne, der har været rigtig dygtige og hurtige til at lytte og lære, fortæller cheftræneren for U13-holdet.

De nye spillere har vist rigtig god forståelse over for hinanden, mens de kun vil hinanden det bedste. De er gode til at presse hinanden for at få det meste ud af deres udvikling og gøre hinanden bedre, hvilket virkelig har reflekteret over det spil, de har vist i træningskampe og til træning.

Forud for den kommende sæson har U13-holdet været i træningslejr i Ikast sammen med resten af Elitefodboldskoleholdene. Spillerne blev derfor rystet sammen med både U14- og U15-spillerne, så de ud over at komme til at kende hinanden på tværs af årgange også fik et indblik i dagligdagen, der formentlig venter dem de næste år. Samtidig blev der trænet og spillet træningskampe mod AGF og Silkeborg. Det blev til to sikre sejre på henholdsvis 6-0 og 9-1. Derudover har holdet mødt Haderslev, hvor de vandt 4-2.

Nu er der ikke længe til at sæsonen for alvor starter, og kampene begynder at have mere betydning og gælde om point. I den kommende sæson starter ulvene i en gruppe mod AaB, Randers Freja, Silkeborg IF, Thisted FC, AGF og FK Viborg. Når alle modstandere er mødt, er der oprykkere fra en anden pulje samt nedrykkere fra den nuværende, hvilket sørger for lidt ny modstand til den næste runde.

- Alle drengene kommer fra samarbejdsklubber, og det er en årgang hvor spillerne emmer af en helt særlig energi. De har et vildt fedt ”mode”, de kan gå ind i, når de skal træne og spille, og på den måde får de det maksimale ud af hinanden, og det er et af kendetegnene for den her årgang, forklarer cheftræneren, der glæder sig rigtig meget til at komme i gang med turneringskampene.

Inden de første kampe i turneringen er spillet helt færdige, skal truppen også afsted til Crowne Plaza Cup med FCM U14 og -U15. Endnu engang er det for at ryste spillerne mere sammen på tværs af årgangene, hvor de også kan se hinanden spille kampe, men der venter også international modstand, da U13-holdet blandt andet er i gruppe med svenske Malmö FF.

- Vi tager til Kastrup, selvfølgelig med ambitioner om at gøre det godt - og i bedste fald få en pokal med hjem, men det er ligeså vigtigt for os at være gode sammen, på tværs af de tre årgange, afslutter træneren.

FCM U13-truppen: Marcus Sønderstrup Nielsen (Hammerum IF), Timothy Kongsbak (Sevel IF, Mejrup GU), Gustav Bjerge (Mejdal-Halgård Fodbold, Mejrup GU), Emil Grud Kjer (Tjørring IF, Brande IF), Asger Fjord Stengaard (Tjørring IF, Thisted FC), Simon Kristiansen (Vinderup Idrætsklub), Rasmus Nybo Lauritsen (Herning Fremad, Brande IF), Magnus Skydsgaard Jensen (Vildbjerg SF, Tjørring IF, Brande IF), Lasse Overgaard Nielsen (Tjørring IF, Mejrup GU), Mikkel Refsgaard Pedersen (Brande IF), Carl Ø. Christensen (Ikast FC), Viktor Toft Iversen (Tjørring IF, Brande IF), Marcus Ryberg (Brande IF), Magnus Elkjær (Måbjerg IF), Dereje Jensen (Aulum IF, Herning Fremad, Ringkøbing IF), Mads Mochau Ritter (Jelling FS, Middelfart G&BK, Brande IF), Mathis Nørskov Kruse Konradsen (Jelling FS, Middelfart G&BK, Brande IF) og August Emil Turner Madsen (Ikast FC).
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber