Aktivitetskalender
<september 2019>
mationtofr
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Buspartner:
Sponsorer - Håndbold
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
U15 har fået gang i forårssæsonen
Efter et par måneder med træning og træningskampe, er det nu endelig blevet tid til at spille om point igen for FCM U15.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

FCM U15-spillerne er i øjeblikket under enorm udvikling som individer og hold. Derfor har hele U15-teamet, spillere og trænere, arbejdet med at få udviklet holdet positivt, så de kan stå stærkt som et velfungerende hold.

For om ikke så længe venter en tid som U17-spiller, hvilket naturligvis er på et helt andet niveau, som spillerne skal op på. Derfor har trænerteamet også haft mange individuelle samtaler med spillerne omkring, hvad der forventes af begge parter forud for den afsluttende udvikling som U15-spiller.

Det har dog ikke kun handlet om spillerne som enkeltpersoner. De har også alle sammen været afsted på teambuilding ture, hvor de har været ude og tumle lidt rundt sammen og haft nogle lange nætter for at ud- og gennemføre opgaver sammen. Det har alt sammen været med til at skabe det homogene og stærke team, som der har været meget fokus på at skabe.

- Vi forsøger at gøre spillerne klar til at tage det næste skridt ind i en verden som U17-spiller. Derfor forsøger vi både individuelt og som hold at lægge de sidste niveauer på, hvor vi stadig har masser af plads til at udvikle os på. Det er eksempelvis det fysiske hos nogle spillere, det tekniske hos andre og sammen alt det taktiske, fortæller U15-træner Martin Mark.

- Det har blandt andet funderet inden for afslutninger og indløb til angreb ude fra kanterne samt vores forsvarsløb. Heldigvis har vi set en positiv udvikling hos drengene til træningerne og i træningskampene, for vi skal hele tiden lære fra vores præstationer og på den måde udvikle os, fortsætter han.

Træningskamp har der også været nok af. SønderjyskE, OB, Brøndby, Lyngby og FC Nordsjælland har alle været i kalenderen inden forårssæsonen startede. Alle hold som FCM ikke normalt møder til dagligt. Lige bortset fra OB, som flere gange – inklusiv dette forår – har været med i turneringen. Specielt mod FC Nordsjælland kunne man se to hold, der var ekstremt dygtige på bolden. FCM spillede i et rigtig højt tempo med et lige så højt niveau teknisk og taktisk. Kampen endte 2-1 i ulvenes favør, men sejren kunne være gået begge veje, da begge hold leverede rigtig flot fodbold.

Alt sammen ledte det op til sæsonstart, hvor Esbjerg tog et smut forbi banen i Herning Fremad. En rodet kamp, hvor Esbjerg var gode til at gøre det svært for ulvene. FCM kom også bagud 0-1, men kom forholdsvist hurtigt på 1-1 efter mål af Angelo Nehme. Derefter kom de foran 2-1 efter Gustav Fraulo sendte bolden i nettet, men Esbjerg var ikke færdige og fik udlignet til 2-2. Kampen blev først afgjort i de sidste sekunder, hvor Angelo Nehme igen var på pletten og fik sendt kuglen i kassen og bragte ulvene foran med 3-2, som også var resultatet, da dommeren kort efter fløjtede kampen af.

- Selvom vi langt fra lykkedes med alt det, vi gerne ville, viste vi en fighterånd. Det var ikke vores bedste kamp, og selve holdindsatsen var heller ikke på det højeste niveau. Men trods modgang gav drengene ikke op, og det resulterede i en, fortjent, sejr mod Esbjerg på dagen, forklarer Martin Mark.

- Vi fik ikke en decideret lærestreg, fordi vi endte med at vinde. Men vi skal tage de lærepenge vi får mod et også rigtig fint Esbjerg-hold. Vi bliver nødt til at tage ved lære til når vi møder nogle, på papiret, bedre modstandere, afslutter han.

Midtjydernes næste turneringskamp venter den 16. marts mod Horsens fS hjemme i Herning. Inden da spiller de dog pokalkamp mod Hjørring på udebane lørdag den 9. marts.
U15 oplevede et udviklende efterår
FCM U15 havde én god efterårssæson, hvor transitionen fra U14- til U15-spiller satte spillerne i yderligere udvikling.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

- Man kan godt mærke, at der er en forskel på U14 og U15. Som U15-spiller har man mere fokus på det fysiske, hvor man har skulle arbejde hårdt og komme i bedre form igen efter ferien. Det har været den helt store forskel i opstarten.

Sådan lød det kort inde i efterårssæsonen fra U15-spilleren Magnus Rasmussen. Han blev efterfulgt af Simon Ryberg, der udtalte følgende:

- Man skal også lige vænne sig til en ny træner, og lære hvordan han er, og hvordan han opfører sig. Alting går også lidt hurtigere, plus vi skal tage mere ansvar for dem, der er yngre end os. Vi skal for eksempel vise dem vej til træning efter skole.

Det har altså ikke været barnemad at blive et år ældre og rykke højere op i hierarkiet for de nuværende FCM U15-spillere. Det viser resultaterne fra den hjemlige turnering også. Syv sejre, tre uafgjorte og fire nederlag er det blevet til herhjemme over 14 kampe med en målscore på 35-24. Alt i alt blev det til en femteplads i puljen, som AaB vandt med blot ni point flere end ulvene.

Ser man dog væk fra kampene i Danmark, var der succes at finde. Med en flot andenplads i en turnering i Göteborg, hvor ulvene mødte flere af de bedste ungdomshold i Skandinavien. I finalen mødte de græske PAOK, der udnyttede enkelte fejl fra midtjydernes spil og vandt 3-0. Det stoppede dog ikke ulvene fra at lære rigtig meget. Sammenholdet blev styrket, spillerne fik uvurderlig erfaring mod udenlandske hold og alt i alt fik de lagt endnu mere på deres spil.

En andenplads blev det også til i Finland. Her vandt ulvene de første tre kampe og stod over for irlandske Shamrock Rovers i finalen. De blev i længden en for stor mundfuld for danskerne, der endte med at tabe 2-1, men ikke desto mindre kæmpede de en brav kamp for at komme tilbage og fik også reduceret en enkelt gang.

Selvom resultaterne på måltavlen har været svingende, har der været en konstant ting, der har fulgt U15-ulvene hele efteråret, og det er udvikling. En konsekvent del af alle kampene, var præstationerne, der selvfølgelig kunne svinge en smule, men som altid udviklede sig – i den rigtige retning. Noget FCM U15-træner Martin Mark ikke bare forventer men også regner med fortsætter i forårssæsonen i 2019.

- Vi skal bruge de første par måneder på at arbejde på vores fysik og vores presspil. Det skal vi blandt andet gøre i kamp, hvor vi skal møde FC Nordsjælland, Brøndby, Lyngby og SønderjyskE, siger Martin Mark.

U15-holdet er allerede begyndt at træne igen forud for den kommende sæson.
BLANDEDE RESULTATER FOR U15
Det har været lidt op og ned, hvis man ser på pointtilgangen for FCM U15 i denne sæson. Men der er ingen grund til bekymring.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Efter en fin sæsonstart med en sejr over Lyseng, rejste FCM U15 til Tislt, hvor tst ventede i sæsonens andet opgør. Efter en fremragende tur til Crowne Plaza Cup, hvor de vandt turneringen for deres årgang, var det altså tid til puljekampe igen. FCM havde spillet i første halvleg, hvilket også resulterede i en 2-0 føring ved pausefløjt.

Anden halvleg lignede meget første halvleg med FCM mest og bedst på bolden. Begge hold fik dog kun scoret ét mål hver, og derfor blev kampens resultat en 3-1 sejr til U15-ulvene.

Herefter kom FCM ind i en mindre heldig periode rent resultatmæssigt. Uafgjort 2-2 mod AaB, to nederlag på 3-2 og 1-0 til henholdsvis Hjørring og Randers. I Randers-kampen havde ulvene bolden størstedelen af tiden. Randers kom foran på et langskud allerede efter fire minutter, men fra start til slut havde FCM svært ved at åbne op for Randers’ forsvar. Det var ligesom indholdet for kampen, og derfor endte det med et 1-0 nederlag.

Efterfølgende endte næste kamp også uafgjort 3-3 mod Silkeborg.

- Vi havde spillet mange kampe i en kort periode, og vi havde samtidig meget rotation blandt spillerne. Derfor svingede resultaterne en smule, da det kan fjerne det momentum nogle af spillerne har sammen. Vi synes dog, at flere af spillernes præstationer enkeltvis har været rigtig fine. Men når man fejler som hold på det her niveau, bliver man straffet, og det kan også ses på tabellen, siger Martin Mark, cheftræner for U15.

Efterfølgende er holdet dog kommet på sejrskurs igen. En dominerende indsats mod Holstebro fra start til slut, var grundstenen for, at FCM gik fra banen med en sejr. Ulvene havde i starten svært ved at komme frem til de helt store chancer. I anden halvleg blev der rokeret lidt på diverse positioner, og inden for 20 minutter var ulvene foran med 3-0 efter at have brudt igennem modstanderes forsvar. Holstebro fik i sidste ende reduceret, men efter en flot indsats af flere ulvespillere, ændrede det ikke på, at FCM vandt kampen og de tre point.

Netop gennembrudsfasen har været et fokus til træning, og det lykkedes de endnu engang rigtig fint med, da de mødte Lyseng i den seneste turneringskamp. Ulvene var samtidig meget kontrollerende på bolden, og samtidig med at de skabte en del chancer og så holde modstanderen fra det samme, kunne de gå fra banen med en 4-0 sejr.

- Vi har rigtig mange dygtige spillere, og derfor spiller vi mange træningskamp ud over turneringen. Og det bryder nogle gange vores rytme, men vi synes, at vi har spillet rigtig fint i flere kampe alligevel. Vi vil gerne have et bestemt udtryk som hold, og det skal vi have mere ofte. Det er også det, vi arbejder på lige nu, og heldigvis lykkedes det blandt andet mod Lyseng, fortæller træneren og sætter et par ord på perioden fra Crowne Plaza-turneringen til nu:

- Vi har fået rigtig mange minutter i benene, vi har rykket os i en positiv retning og vi føler, vi i er blevet bedre i gennembrudsfasen. Nu vil vi gerne blive endnu skarpere og score nogle flere mål. Også når vi skal møder topmodstandere. Så det er noget, vi skal blive ved med at arbejde på og forhåbentlig se i kamp, når vi i efterårsferien skal til en turnering i Göteborg.
FCM U15 KLAR TIL AT LÆGGE EKSTRA PÅ DERES SPIL
U15-træner Martin Mark og U15-holdet er klar til at gå ind til en ny sæson, hvor de skal lære endnu mere.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

U14-titlen er blevet skiftet ud med U15, og drengene fra årgang 2004 er klar til nye udfordringer, nu med U15-cheftræner Martin Mark ved roret. Faktisk har de allerede vare i gang i et godt stykke tid, og man har allerede nu set en positiv udvikling i holdets spil.

- Jeg har jo allerede mødt drengene tidligere, da jeg kom til sidste år. Samtidig har nogle af dem i foråret været oppe og spille med det tidligere U15-hold, som jeg trænede. Så det har været en ganske fin start, fordi vi ikke ligefrem er fremmede for hinanden, fortæller Martin Mark.

Det har derfor været lige på og hårdt fra dag ét i opstarten. Det har specielt været det fysiske aspekt samt forsvarsspillet, der har været i fokus. Niveauet er steget, så spillerne skal kunne følge med fra start af, og det har været det primære fokus til træningerne.

Som de andre Elitefodboldskolehold har U15-holdet spillet mod AGF og Silkeborg på træningslejren i Ikast. Derudover var Haderslev og Brøndby også sat i kampkalenderen, inden sæsonen for alvor begyndte. Mange spillere har fået masser af spilletid, og trænerteamet har virkelig forsøgt at presse spillerne til det yderste. Og det gav pote i sidste ende. Specielt mod Brøndby og i den første turneringskamp mod Lyseng.

Kampen mod Brøndby viste hvor meget spillerne allerede havde rykket sig. De to hold havde før mødtes som U14, så de kendte hinanden en smule. FCM var gode til at spille sig op igennem banen og stå de rigtige steder, hvilket gjorde det svært for Brøndby at bryde igennem. Det lykkedes dog sjællænderne at bringe en smule nerve ind i kampen med deres to scoringer, men det endte med en 5-2 sejr til ulvene. Kampen blev i mellemtiden også udskudt 25 minutter på grund af dårligt vejr, og blev rykket ind i Stadome i Ikast, hvilket også viser, at spillerne var omstillingsparate.

En sejr blev det også til, da Lyseng stod som modstander til den første puljekamp.

- Det er altid dejligt at vinde første turneringskamp og komme godt fra land. Lyseng gjorde deres for at gøre det svært for os, men vi viste, at en af de største værdier i FCM er mod, og vi tør hele tiden spille os igennem og sætte spillet. Vi spiller kampen, kommer foran og bliver derefter ved med at forsvare vores føring og ikke sætte den over styr, roser Martin Mark.

Næste modstander i puljen er tst Fodbold. Siden sidst har U15-ulvene været til Crowne Plaza Cup, hvor de endte med at vinde deres årgang. Det lykkedes ved at slå Manchester United 7-1, HJK Helsinki 2-1 og IFK Norrköping 5-1 i gruppespillet for derefter at slå Borussia Dortmund 1-0 i semifinalen og japanske Yokohama F. Marinos 2-1 i finalen.

U15-truppen: Mikkel Nonbo (Engesvang B., Ikast FS), Frederik Bach Jensen (Vamdrup IF, Kolding BK, Kolding IF), Simon Ryberg (Brande IF), Magnus Haurvig Rasmussen (Give Fremad, Brande IF), Martin Huldahl (Måbjerg IF, Holstebro Boldklub), Mikkel Kofoed Albertsen (Holstebro Boldklub), Mikkel Davidsen Rytter (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Lasse Dahl (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Mads Enggaard (Engesvang B., Ikast FS), Gustav Ørsøe Christensen (Ikast FS), Angelo Nehme (VFF, SIK, Ravnsbjerg IF, Ikast FS), Gustav Junge (IF Lyseng, AGF), Rasmus Kristiansen (Vinderup IK, FS Holstebro), Sigurd Hertz Holm (Hurup IF, Thisted FC), Emil Nymann Andersen (Thisted FC), Magnus Max Struck-Jensen (Herning Fremad), August Priske (ASA, Brabrand IF, Stensballe IK, Horsens FS, AC Horsens, FC København), Aki Samuelsen (HB Færøerne), Heini Sørensen (HB Færøerne) og Mikkel Fischer (FC Skanderborg)
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber