Aktivitetskalender
<januar 2019>
mationtofr
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Buspartner:
Sponsorer - Håndbold
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
U15 oplevede et udviklende efterår
FCM U15 havde én god efterårssæson, hvor transitionen fra U14- til U15-spiller satte spillerne i yderligere udvikling.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

- Man kan godt mærke, at der er en forskel på U14 og U15. Som U15-spiller har man mere fokus på det fysiske, hvor man har skulle arbejde hårdt og komme i bedre form igen efter ferien. Det har været den helt store forskel i opstarten.

Sådan lød det kort inde i efterårssæsonen fra U15-spilleren Magnus Rasmussen. Han blev efterfulgt af Simon Ryberg, der udtalte følgende:

- Man skal også lige vænne sig til en ny træner, og lære hvordan han er, og hvordan han opfører sig. Alting går også lidt hurtigere, plus vi skal tage mere ansvar for dem, der er yngre end os. Vi skal for eksempel vise dem vej til træning efter skole.

Det har altså ikke været barnemad at blive et år ældre og rykke højere op i hierarkiet for de nuværende FCM U15-spillere. Det viser resultaterne fra den hjemlige turnering også. Syv sejre, tre uafgjorte og fire nederlag er det blevet til herhjemme over 14 kampe med en målscore på 35-24. Alt i alt blev det til en femteplads i puljen, som AaB vandt med blot ni point flere end ulvene.

Ser man dog væk fra kampene i Danmark, var der succes at finde. Med en flot andenplads i en turnering i Göteborg, hvor ulvene mødte flere af de bedste ungdomshold i Skandinavien. I finalen mødte de græske PAOK, der udnyttede enkelte fejl fra midtjydernes spil og vandt 3-0. Det stoppede dog ikke ulvene fra at lære rigtig meget. Sammenholdet blev styrket, spillerne fik uvurderlig erfaring mod udenlandske hold og alt i alt fik de lagt endnu mere på deres spil.

En andenplads blev det også til i Finland. Her vandt ulvene de første tre kampe og stod over for irlandske Shamrock Rovers i finalen. De blev i længden en for stor mundfuld for danskerne, der endte med at tabe 2-1, men ikke desto mindre kæmpede de en brav kamp for at komme tilbage og fik også reduceret en enkelt gang.

Selvom resultaterne på måltavlen har været svingende, har der været en konstant ting, der har fulgt U15-ulvene hele efteråret, og det er udvikling. En konsekvent del af alle kampene, var præstationerne, der selvfølgelig kunne svinge en smule, men som altid udviklede sig – i den rigtige retning. Noget FCM U15-træner Martin Mark ikke bare forventer men også regner med fortsætter i forårssæsonen i 2019.

- Vi skal bruge de første par måneder på at arbejde på vores fysik og vores presspil. Det skal vi blandt andet gøre i kamp, hvor vi skal møde FC Nordsjælland, Brøndby, Lyngby og SønderjyskE, siger Martin Mark.

U15-holdet er allerede begyndt at træne igen forud for den kommende sæson.
BLANDEDE RESULTATER FOR U15
Det har været lidt op og ned, hvis man ser på pointtilgangen for FCM U15 i denne sæson. Men der er ingen grund til bekymring.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Efter en fin sæsonstart med en sejr over Lyseng, rejste FCM U15 til Tislt, hvor tst ventede i sæsonens andet opgør. Efter en fremragende tur til Crowne Plaza Cup, hvor de vandt turneringen for deres årgang, var det altså tid til puljekampe igen. FCM havde spillet i første halvleg, hvilket også resulterede i en 2-0 føring ved pausefløjt.

Anden halvleg lignede meget første halvleg med FCM mest og bedst på bolden. Begge hold fik dog kun scoret ét mål hver, og derfor blev kampens resultat en 3-1 sejr til U15-ulvene.

Herefter kom FCM ind i en mindre heldig periode rent resultatmæssigt. Uafgjort 2-2 mod AaB, to nederlag på 3-2 og 1-0 til henholdsvis Hjørring og Randers. I Randers-kampen havde ulvene bolden størstedelen af tiden. Randers kom foran på et langskud allerede efter fire minutter, men fra start til slut havde FCM svært ved at åbne op for Randers’ forsvar. Det var ligesom indholdet for kampen, og derfor endte det med et 1-0 nederlag.

Efterfølgende endte næste kamp også uafgjort 3-3 mod Silkeborg.

- Vi havde spillet mange kampe i en kort periode, og vi havde samtidig meget rotation blandt spillerne. Derfor svingede resultaterne en smule, da det kan fjerne det momentum nogle af spillerne har sammen. Vi synes dog, at flere af spillernes præstationer enkeltvis har været rigtig fine. Men når man fejler som hold på det her niveau, bliver man straffet, og det kan også ses på tabellen, siger Martin Mark, cheftræner for U15.

Efterfølgende er holdet dog kommet på sejrskurs igen. En dominerende indsats mod Holstebro fra start til slut, var grundstenen for, at FCM gik fra banen med en sejr. Ulvene havde i starten svært ved at komme frem til de helt store chancer. I anden halvleg blev der rokeret lidt på diverse positioner, og inden for 20 minutter var ulvene foran med 3-0 efter at have brudt igennem modstanderes forsvar. Holstebro fik i sidste ende reduceret, men efter en flot indsats af flere ulvespillere, ændrede det ikke på, at FCM vandt kampen og de tre point.

Netop gennembrudsfasen har været et fokus til træning, og det lykkedes de endnu engang rigtig fint med, da de mødte Lyseng i den seneste turneringskamp. Ulvene var samtidig meget kontrollerende på bolden, og samtidig med at de skabte en del chancer og så holde modstanderen fra det samme, kunne de gå fra banen med en 4-0 sejr.

- Vi har rigtig mange dygtige spillere, og derfor spiller vi mange træningskamp ud over turneringen. Og det bryder nogle gange vores rytme, men vi synes, at vi har spillet rigtig fint i flere kampe alligevel. Vi vil gerne have et bestemt udtryk som hold, og det skal vi have mere ofte. Det er også det, vi arbejder på lige nu, og heldigvis lykkedes det blandt andet mod Lyseng, fortæller træneren og sætter et par ord på perioden fra Crowne Plaza-turneringen til nu:

- Vi har fået rigtig mange minutter i benene, vi har rykket os i en positiv retning og vi føler, vi i er blevet bedre i gennembrudsfasen. Nu vil vi gerne blive endnu skarpere og score nogle flere mål. Også når vi skal møder topmodstandere. Så det er noget, vi skal blive ved med at arbejde på og forhåbentlig se i kamp, når vi i efterårsferien skal til en turnering i Göteborg.
FCM U15 KLAR TIL AT LÆGGE EKSTRA PÅ DERES SPIL
U15-træner Martin Mark og U15-holdet er klar til at gå ind til en ny sæson, hvor de skal lære endnu mere.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

U14-titlen er blevet skiftet ud med U15, og drengene fra årgang 2004 er klar til nye udfordringer, nu med U15-cheftræner Martin Mark ved roret. Faktisk har de allerede vare i gang i et godt stykke tid, og man har allerede nu set en positiv udvikling i holdets spil.

- Jeg har jo allerede mødt drengene tidligere, da jeg kom til sidste år. Samtidig har nogle af dem i foråret været oppe og spille med det tidligere U15-hold, som jeg trænede. Så det har været en ganske fin start, fordi vi ikke ligefrem er fremmede for hinanden, fortæller Martin Mark.

Det har derfor været lige på og hårdt fra dag ét i opstarten. Det har specielt været det fysiske aspekt samt forsvarsspillet, der har været i fokus. Niveauet er steget, så spillerne skal kunne følge med fra start af, og det har været det primære fokus til træningerne.

Som de andre Elitefodboldskolehold har U15-holdet spillet mod AGF og Silkeborg på træningslejren i Ikast. Derudover var Haderslev og Brøndby også sat i kampkalenderen, inden sæsonen for alvor begyndte. Mange spillere har fået masser af spilletid, og trænerteamet har virkelig forsøgt at presse spillerne til det yderste. Og det gav pote i sidste ende. Specielt mod Brøndby og i den første turneringskamp mod Lyseng.

Kampen mod Brøndby viste hvor meget spillerne allerede havde rykket sig. De to hold havde før mødtes som U14, så de kendte hinanden en smule. FCM var gode til at spille sig op igennem banen og stå de rigtige steder, hvilket gjorde det svært for Brøndby at bryde igennem. Det lykkedes dog sjællænderne at bringe en smule nerve ind i kampen med deres to scoringer, men det endte med en 5-2 sejr til ulvene. Kampen blev i mellemtiden også udskudt 25 minutter på grund af dårligt vejr, og blev rykket ind i Stadome i Ikast, hvilket også viser, at spillerne var omstillingsparate.

En sejr blev det også til, da Lyseng stod som modstander til den første puljekamp.

- Det er altid dejligt at vinde første turneringskamp og komme godt fra land. Lyseng gjorde deres for at gøre det svært for os, men vi viste, at en af de største værdier i FCM er mod, og vi tør hele tiden spille os igennem og sætte spillet. Vi spiller kampen, kommer foran og bliver derefter ved med at forsvare vores føring og ikke sætte den over styr, roser Martin Mark.

Næste modstander i puljen er tst Fodbold. Siden sidst har U15-ulvene været til Crowne Plaza Cup, hvor de endte med at vinde deres årgang. Det lykkedes ved at slå Manchester United 7-1, HJK Helsinki 2-1 og IFK Norrköping 5-1 i gruppespillet for derefter at slå Borussia Dortmund 1-0 i semifinalen og japanske Yokohama F. Marinos 2-1 i finalen.

U15-truppen: Mikkel Nonbo (Engesvang B., Ikast FS), Frederik Bach Jensen (Vamdrup IF, Kolding BK, Kolding IF), Simon Ryberg (Brande IF), Magnus Haurvig Rasmussen (Give Fremad, Brande IF), Martin Huldahl (Måbjerg IF, Holstebro Boldklub), Mikkel Kofoed Albertsen (Holstebro Boldklub), Mikkel Davidsen Rytter (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Lasse Dahl (Vildbjerg SF, Herning Fremad), Mads Enggaard (Engesvang B., Ikast FS), Gustav Ørsøe Christensen (Ikast FS), Angelo Nehme (VFF, SIK, Ravnsbjerg IF, Ikast FS), Gustav Junge (IF Lyseng, AGF), Rasmus Kristiansen (Vinderup IK, FS Holstebro), Sigurd Hertz Holm (Hurup IF, Thisted FC), Emil Nymann Andersen (Thisted FC), Magnus Max Struck-Jensen (Herning Fremad), August Priske (ASA, Brabrand IF, Stensballe IK, Horsens FS, AC Horsens, FC København), Aki Samuelsen (HB Færøerne), Heini Sørensen (HB Færøerne) og Mikkel Fischer (FC Skanderborg)
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber