Aktivitetskalender
<oktober 2019>
mationtofr
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Talentpartner:
Sponsorer - Håndbold
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
Om øvelserne
FC Midtjylland har i øvelserne i FCM Teknikmærke valgt at sætte fokus på balance og koordination (jonglering og jonglering med hovedet) – hurtige fødder (vende- og driblebanerne samt finter) – boldbehandling (første berøring langs jorden og i luften) – pasningsfærdigheder (pasninger) samt det at score mål (offensive hovedstød – spark på mål). 

Øvelserne som sådan er ikke revolutionerende, og mange vil sikkert nikke genkendende til enten hele øvelser eller dele deraf fra andre sammenhænge. Hele vejen igennem er der dog fokus på den enkelte tekniske detalje, men samtidig er FCM Teknikmærke også gjort funktionelt, så værdien af den tekniske træning kan overføres til kamprelaterede handlinger. Derfor er der i flere øvelser, gjort det bevidste valg, at der fx efter en finte eller en førsteberøring skal ske en efterfølgende handling, der i disse tilfælde handler om at sparke en bold i mål, men da det som skrevet, er den enkelte detalje (fx første berøring), der er fokus på, betyder det mindre, hvilket ben bolden sparkes i mål med, hvorfor det i princippet godt kan ske med favoritbenet på samtlige forsøg i den enkelte tekniske disciplin.

Generelt set vil FC Midtjylland gerne sætte fokus på det at score flere mål. Der udvikles i dansk fodbold ikke mange topangribere, hvilket FCM mener, kan hænge sammen med, at det at afslutte ikke trænes nok, så det må vi gøre noget ved. FCM opfordrer ikke til den endeløse kø-træning, hvor en hel række af spillere står og venter på, at én spiller sparker på mål, men snarere at det at score mål indtænkes i den almindelige tekniske træning, som gøres i øvelserne her.

Download nedenfor øvelsesbeskrivelserne for FCM Teknikmærke, og så er det ellers bare om at komme ud på træningsbanen.

1. berøring langs jorden

Driblebane bronze - sølv - guld

Driblebane ulv

Finte bronze - sølv - guld

Finte ulv

Jonglering

Offensive hovedstød

Pasning bronze - sølv - guld

Pasning ulv

Spark bronze - sølv

Spark guld - ulv

Vendebane

Specielt for ulvemærket
1. berøring i luften

Jonglering med hovedet
inspiration til træneren
Til træneren i FCM Klubsamarbejds klubben

For at gøre det lettere at være træner i klubberne i FCM Klubsamarbejdet har FC Midtjylland lavet en notesbog med forslag til en træningsplan, hvor man på en god måde forbereder sine spillere til at kunne tage FCM Teknikmærke. Træningsplanen er lavet ud fra følgende principper og gode råd: 

- Opvarmningsøvelser kan være forskellige lege eller koordinations-, gymnastik- eller footworkøvelser. Man kan evt. se eksempler på opvarmningsøvelser på FC Midtjyllands dvd ”Nu kan du lære det” samt kursus-dvd´erne til Akademikurserne ”Teknik og koordination” samt ”Footwork med bold”.
- Sørg for at spillerne ALDRIG kommer til at stå i kø og skal vente på at komme til at træne. Lad bare spillerne løbe på kryds og på tværs, imod og væk, fra hinanden. I rigtig mange af drible-, finte-, vende- og afslutningsøvelserne er der lagt op til fuld leg uden nogen form for retninger. 
- Spillerne skal hele tiden opfordres til at sparke/spille, drible/finte og førsteberøre bolden med BÅDE venstre og højre ben. Derved opnår spillerne mange erfaringer med både venstre og højre kropshalvdel. 
- Spillerne er deres egne dommere, og skal dømme sig selv og hinanden. Derved tager spillerne ansvaret for træningen og dens indhold. F.eks. tæller de selv mål, lægger selv mærke til, om bolden er ude eller inde i præcisionssparkeøvelser – eller holder øje med og fortæller hinanden i stafetterne, at en af modspillerne kun dribler med det ”gode ben” - og i spil øvelserne dømmer frispark m.m. Lad spillerne styre sig selv og hinanden. 
- Spil i små områder med spillerne, så der opstår mange 1:1 situationer. Spil meget 2:2 – 3:3 – 4:4, både med frit antal berøringer, max. to- eller tre tvungne berøringer. 

Alle klubber i FCM Klubsamarbejdet har modtaget 10 stk. notesbøger med forslag til træningsplan, så spørg evt. din klubrepræsentant, hvordan du kommer i nærheden af dette materiale. Har klubben ikke notesbøger nok, er det så længe lager haves muligt at bestille yderligere eksemplarer hos FC Midtjylland på tje@fcm.dk til en pris på kr. 50,00 + forsendelse. 

Man kan endvidere bestille et kursus i "FCM Teknikmærke", hvor der både instrueres i opstilling af baner, brugen af FCM Teknikmærkeøvelserne samt ikke mindst brugen af FCM Teknikmærkenotesbogen. Læs mere om kurset her...

Og husk så... 

- En glad og motiveret fodboldspiller er en spiller, som føler, at han/hun magter en masse fodboldteknik og tør bruge de tekniske redskaber til både træning og kamp. 
- Vi har som trænere et stort ansvar for, at spillerne tør drible, finte, vende, sparke, aflevere og spille fodbold. Ros spillerne for alle de initiativer de tager for at udvikle sig selv – lad dem fejle så meget som muligt i både KAMPE og til TRÆNING. 
- En spiller, som tør, fordi han eller hun får lov, er en motiveret og glad spiller. 
- GOD TRÆNING!
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber