Aktivitetskalender
<maj 2018>
mationtofr
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Talentpartner:
Sponsorer - Håndbold
Talentpartner:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
Ugens FCM-samarbejdsklub: Frem Thyregod
Ugens FCM-samarbejdsklub: Frem Thyregod
Så er vi i gang igen, og FCM Klubsamarbejdet vil i den kommende tid igen sætte fokus på en klub i FCM Klubsamarbejdet. I denne uge er det Frem Thyregod, som er i fokus.
Frem Thyregod ligger placeret i Sydjylland i byen Thyregod. Her har de samlet godt 170 medlemmer, som er fordelt ud over tre seniorhold og ti ungdomshold. Frem er en lille, men betydningsfuld klub, som også har været en del af FCM Klubsamarbejdet siden starten i 1999. Faktisk er FCM’s første træner og nuværende assisterende sportschef, Ove Pedersen, fra Thyregod. Selvom medlemstallene ikke længere er stigende, og det er blevet sværere at fange ledere i klubben, så bliver der set lyst på tingene for fremtiden, hvor man blandt andet har valgt at prøve kræfter med E-sport.

Nu kan du lære klubben lidt bedre at kende ved hjælp fra Frem Thyregods Mona Rauff, der er formand for fodboldudvalget i klubben:

Hvordan var situationen for fem år siden?
- Vi havde flere medlemmer dengang, og vi havde også lidt nemmere ved at finde frivillige til at hjælpe i klubben, end vi har lige nu.

Hvordan går det med at skaffe ledere?
- Vi har mange, som gerne vil hjælpe til enkelte arrangementer, bage eller være chauffør, men de personer, som skal binde sig fast, har vi rigtig svært ved at få fat i. Vi forsøger at få fat i de nye forældre til de yngste spillere, når de begynder. Det forsøger vi blandet andet ved at få dem inddraget i sporten, klubben og holdet samt tilbyde dem kurser.

Hvordan ser I fremtiden?
- Vi ser lyst på det, men vi er også nødt til at forny os. Vi vil forsøge os med noget E-sport, og så har vi et samarbejde både med skolen og SFOen samt med det lokale asylcenter. Det er blevet sværere at få og at holde på medlemmer. Der er færre børn og flere tilbud. Vi oplever også, at forældre gerne kører deres børn langt for at gå til for eksempel dans eller parkour. Vi forsøger også at samarbejde på tværs af de sportsgrene, som vi har i byen, da det jo er de samme børn, vi gerne vil have fingre i. Men det ser fint ud, og vi regner med at tingene lykkes.

Nævn et godt initiativ, som har gavnet klubben.
- Der er flere, men jeg vil gerne nævne to. Vores årlige loppemarked, som rigtig mange frivillige bruger rigtig mange timer gennem hele året på. Det giver et fantastisk sammenhold, og så giver det også et pænt stort overskud i klubkassen, som blandt andet gør, at vi kan bibeholde vores lave kontingent.

- Vi har også en sommerafslutning, hvor vi samler vores ungdomshold og spiller en fodboldturnering på tværs af alder og køn et par timer. Derefter er der overrækkelse af ”Årets spiller” pokaler til de ældste hold og medaljer til de små. Det er også her, at klubben sammen med spillere og forældre hylder de mange trænere og hjælpetrænere for deres store frivillige indsats. Mange forældre bager kage til et fælles tag-selv-kagebord, og klubben giver kaffe, te og vand. Det er en god mulighed, hvor bedsteforældre, forældre og søskende kommer og hygger og hepper, og vi alle får sagt god sommer til hinanden. Det får vi stor ros for.

Hvad er den bedste idé, I har fået de sidste to år?
- Vi har bygget et nyt boldhus. Det gamle lå lidt væk fra banerne, det var ikke særligt stort, og vi delte det med kridtmaskinen. Trænerne måtte gå langt med tunge boldvogne, som også var læsset til med kegler, overtrækstrøjer osv. Så nu har vi lavet et boldhus midt mellem banerne, hvor der også er et lille mødelokale og en overdækket terrasse med borde og bænke. Det er blevet super godt både til gavn for trænere, spillere og forældre.

Hvad er klubbens næste store projekt?
- Vi håber på, at vores projekt E-sport er en god idé. Vi vil gerne lave en kombination af motion, socialt samvær og computerspil. Tanken er, at deltagerne først skal være aktive i godt 45 minutter, derefter bad og så mødes man igen og spiller FIFA eller noget andet. Så får man nogle af dem, der måske sidder alene og spiller computer ud på banen og får rørt sig, plus at de også får noget ud af det socialt.

Hvordan oplever I samarbejdet med FC Midtjylland?
- Vi har et underudvalg, et FCM-udvalg, som holder styr på det. Mit indtryk er, at de er tilfredse med samarbejdet. Vi får nogle billetter og kommer afsted til de ting, der bliver planlagt. Vi oplever det meget positivt.

Hvordan har det gavnet klubben?
- Når der kommer nogle FCM-spillere, som laver en fælles træning for alle ungdomsspillere. Det er brandhyggeligt. Der plejer at komme rigtig mange, og den idé synes vi er rigtig god. Det får mange mennesker ud til klubben, det giver en god omtale, og det er rigtig fedt.

Hvad håber I at få ud af det fremadrettet?
- Vi synes at de ting, hvor spillere kan komme med til arrangementer er gode for os. Det er dejligt at tilbyde vores medlemmer at komme med til arrangementer, blandt andet at løbe ind på banen sammen med spillerne før kampstart. Det synes børnene er fantastisk. Derfor håber vi også, at kunne gøre brug af sådanne tilbud fremadrettet.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber