Aktivitetskalender
<juli 2018>
mationtofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Buspartner:
Sponsorer - Håndbold
Talentpartner:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
OPTAKT| FCM U13s nye kuld klar til at vise tænder
OPTAKT| FCM U13s nye kuld klar til at vise tænder
FCM’s yngste Elitehold er klar til at gå ud og vise fodbold-Danmark, at de ikke er landet i en af landets bedste klubber for sjovt.
Af: Magnus Monrad-Alexandersen

Det er en helt ny ulveflok, som i denne sæson går under navnet som FCM U13. Allerforrest ledes de af Mathias Lund, der længe har været i klubben, og som føler sig meget parat til at skulle lære disse unge drenge, hvordan man er en rigtig ulv i FC Midtjylland.

- Jeg er sindssygt glad for at starte op med de her drenge, da det er mit først cheftrænerjob. For os kommer det ikke til at handle om at tabe eller at vinde, for os står og falder det med, om jeg og trænerteamet kan se, at drengene rykker sig uge for uge. Hvis det lykkedes, samtidig med at vi skaber et hold af kulturbærere, så er vi tilfredse. Det har vi allerede gjort meget i hele opstarten, så det ser lovende ud, fortæller U13-cheftræner Mathias Lund.

Netop i opstarten har de unge U13 ulve haft rigtig travlt. De har foruden at starte træningen op selv også deltaget i en fællestur med U14- og U15-holdet i Tønder. Her var formålet at ryste alle tre årgange godt sammen, da de skal til at deles om tingene inde i Herning Fremad, hvor Eliteholdene træner og spiller kampe.

- Det har været spændende og fedt, for der har været en god energi til træningerne. Fra trænernes side er vores fokus at give drengene et indtryk af elite-verden som FCM-spiller. Når man kommer fra et talenthold og nu skal ind og træne og spille som FCM-spiller, er der nogle rutiner og værdier, som vi vil give videre til dem, samt give dem et godt indtryk af, hvad de er på vej ind i, forklarer træneren og fortsætter:

- I kampene og til træning har vi haft en stor målsætning, som handler om at hver eneste gang, vi går på banen, skal vi jagte ”ulvefølelsen”, som er et udtryk vi bruger. Det er et udtryk for aggressivitet, og at vi er målrettede, hvilket skal stråle ud af os fra start hver gang. Det fik vi allerede vist ganske flot i træningskampen mod OB i Tønder, og det er det, vi gerne vil ud og vise mod Brabrand på lørdag.

U13-holdet begynder nemlig allerede sæsonen på lørdag, hvor Brabrand kigger forbi kunstgræsbanen i Herning Fremad. I 8-mands turneringen er målet at bygge en masse gode præstationer op efter hinanden, ikke at se et flot resultat på måltavlen. Mathias Lund er dog helt sikker på, at hvis spillet flyder, som det skal, så kommer resultaterne også, og så kan holdet ende med at vinde puljen.

Holdets trup er dog 20 mand bred, og så skal der virkelig mange udskiftninger til i en 8-mands kamp, hvis så mange som muligt skal have spilletid. Sådan er planen dog ikke udtænkt. I 8-mands turneringen er det en mindre trup, der deltager, men resten tager del i træningerne. De skal så få spilletid i en lang række træningsweekender, hvor flere dygtige modstandere kommer og spiller.

- Vi skal på nogle træningsweekender med overnatning, hvor vi inviterer A-licensklubber ind for at spille mod os. Det skal skabe noget fællesskab og sørge for, at vi matches mod nogle gode hold.

Derudover får U13-holdet et travlt efterår, da de skal deltage i Crown Plaza Cup i Kastrup, de skal til Holland og spille både en miniturnering og to træningskampe for til sidst i november at rejse til Finland med de to andre årgange for at blive matches mod flere udenlandske hold. Til Crown Plaza kan U13-holdet komme til at møde hold som Göteborg og Malmö, men klubber som FC Barcelona og Dortmund er også repræsenteret i turneringen.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber