Aktivitetskalender
<december 2018>
mationtofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Tøjpartner:
Sponsorer - Håndbold
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
OVERBLIK| FCM U13, - U14 OG U15 – EFTERÅR 2017
OVERBLIK| FCM U13, - U14 OG U15 – EFTERÅR 2017
FC Midtjylland Elitefodboldskole har i første halvdel af sæsonen allerede opnået fantastiske ting på både U13-, U14- og U15-holdet. Det får du et overblik omkring her.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

Da sæsonen begyndte var det med nye cheftrænere for alle tre hold. Mathias Rahbek tog over for U14-drengene, Mathias Lund blev for første gang cheftræner og overtog det nye U13-kuld mens nytilkomne Martin Mark tog sig af U15-holdet.

Her giver FCM Klubsamarbejdet dig et komplet overblik over de forskellige holds efterårssæsoner:

FCM U13:

Mathias Lund var frisk og fuld af energi, da han skulle starte på cheftrænerposten for det nye U13-kuld i starten af sæsonen. Her var hans mål at holdet i hver eneste kamp skulle ud og jagte ”ulvefølelsen”, som er et udtryk for aggressivitet, målrettethed og udstråling fra start til slut. Derudover ville man fra start begynde at bygge en masse gode præstationer ovenpå hinanden, og det må man sige, at de fik gjort.

- For os handlede denne sæson om at danne en masse erfaring omkring det at spille kamp som en ulveflok. Vi har haft den vigtige målsætning om konstant at opnå ”ulvefølelsen”, når vi spillede kampe. På den konto har jeg kun ros tilovers for drengene. Derudover er U13-holdet proppet med individuel teknisk kompetence, og dermed også en masse spidskompetencer, som har givet os muligheden for at kunne bygge de her gode præstationer ovenpå hinanden. Også på dét punkt er trænerteamet godt tilfredse. Nu glæder vi os bare enormt meget til at tage hul på at skulle spille 11-mands kontinuerligt hver uge og fortsætte vores udvikling. Den får fuld gaspedal i vinterpausen, men også til foråret. Så jeg kan kun sige; pas på derude, lyder det fra en fortjent optimistisk og tilfreds Mathias Lund.

Seneste fem puljekampe: Sejr, sejr, sejr, sejr, sejr
Største puljesejr: 22-0
Største puljenederlag: Ingen nederlag
Topscorer i puljen: Valdemar Andreassen, 22 mål
Puljetal: 1. plads, 14 kampe, 14 sejre, 42 point, 108 mål

FCM U14:

Før sæsonen var Mathias Rahbeks første gang som træner for de drenge, der skulle spille U14-fodbold for første gang. Spillerne kom fra en suveræn efterårssæson og en flot forårssæson som U13-spillere, og det talent, de havde vist dengang, skulle føres videre og udvikles endnu mere som U14-spillere. Sådan lød det fra Mathias Rahbek inden efterårssæsonen begyndte. Ud over at holdet gik efter at vinde alle kampe, ville træneren se spillerne rykke sig i deres udvikling. Dét må man sige, at han i sin evaluering af sæsonen mener, han har fået set.

- Jeg havde en forventning om, at vi hver især og vi som hold ville rykke os helt vildt. Og drengene har nærmest startet et nyt liv op, da de er flyttet ind på Sønderagerskolen for at implementere fodbold i deres hverdag, hvor de også går i skole. De træner seks gange om ugen foruden diverse kampe og udlandsture, så de har de bedste rammer for det hele, ved at have både skole og fodbold tæt på. Så var det op til os i træneteamet at give dem det optimale fodboldfokus ud fra de rammer, og det synes jeg, vi har lykkedes godt med. Jeg synes, vi har set en flok drenge, der har rykket sig rigtig meget, og specielt til sidst i sæsonen har vi vist, at vi er på vej i den rigtige retning. Her har de været meget overbevisende, forklarer Rahbek og fortsætter:

- På træningsbanen træner vi i et højt tempo og arbejder på at accelerere den her udvikling endnu mere. Jeg er ikke et sekund tvivl om, at det kommer vi til at udvikle endnu mere henover vinteren, på trods af vi går ind i en periode med mørke morgener og aftener samt kølige temperaturer. Så vi har også store forventninger til foråret, og de forventninger hviler roligt på truppens skuldre, for det tror jeg på, de nemt kan bære.

Seneste fem puljekampe: Sejr, sejr, sejr, sejr, sejr
Største puljesejr: 11-0
Største puljenederlag: Ingen nederlag
Topscorer i puljen: Magnus Max, 15 mål
Puljetal: 1. plads, 14 kampe, 11 sejre, 36 point, 61 mål

FCM U15:

For FCM U15 var det generelle mål at gå ud og overtage verden, vinde Ove Helgesen Trophy i Norge og den hjemlige pulje. Det blev til en førsteplads i Norge, og det lykkedes at hive en sejr hjem i puljen hjemme i Danmark, á point med OB, men med en betydeligt bedre målscorer. Der var også delvis succes i truppens deltagelse ved Crowne Plaza Elite Cup, hvor holdet blandt andet vandt 4-3 over selveste FC Barcelona. På U15-holdet havde man gennem efteråret også U14-spillere på holdkortet hele 15 gange. Derudover ville den nytilkomne U15-cheftræner Martin Mark se spillerne udvikle sig på træningsbanen og spille flot fodbold på banen. Det gik heldigvis som forventet.

- Alle vores resultatmål har vi fået opfyldt, og det har vi været tilfredse med, selvom det ikke var vores primære fokus. Vi ville gerne udvikle os rigtig, rigtig meget med bolden, og det synes vi også, at vi i trænerteamet har set hos drengene. I de første 11 kampe var vi det suverænt mest scorende hold, men til sidst bliver vi lidt pressede på resultaterne. Alligevel går vi ind og fører alle afslutningsstatistikker og målstatistikker. Over halvdelen af spillerne i truppen har scoret, og 75% af alle spillerne har lavet assists. Det har været en bred skare af spillere, som har haft en fod med i spillet i vores gode præstationer, hvilket er super fedt, fortæller Martin Mark og fortsætter:

- På træningsbanen har vi arbejdet med at have en kultur, hvor man bidrager med noget. Man skal ikke tage noget for givet, men altid komme og give alt hvad man har, selv til træning. Dér har vi stadig noget at arbejde med. Det tager ikke bare 2-3 måneder, og her skal nogle ind og tage noget mere ansvar for deres udvikling. Det skal man ikke kun gøre selv, men også som hold. Vi er nået rigtig langt, men vi er heller ikke i mål endnu. Vi træner stadigvæk og har sidste træning den 21. december. Derudover skal vi til Finland, og så skal vi spille to træningskampe inden da, så vi har stadig masser at se til.

Seneste fem puljekampe: Sejr, sejr, uafgjort, sejr, uafgjort
Største puljesejr: 9-2
Største puljenederlag: Ingen nederlag
Topscorer i puljen: Frederik Heiselberg, 16 mål
Puljetal: 1. plads, 14 kampe, 11 sejre, 36 point, 68 mål

Det har altså været en flot efterårssæson for alle tre hold, der foruden at vinde puljerne også har haft succes i udlandet. Der blev scoret rigtig mange mål, vundet rigtig mange point og skrabet et imponerende antal point sammen. Man kan altså med god grund begynde at glæde sig til fremtidens ungdomsfodbold i FC Midtjylland.

Samlet fakta for alle tre årgange: Tre førstepladser, 42 kampe, 36 sejre, 114 point og 237 mål.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber