Aktivitetskalender
<marts 2019>
mationtofr
25262728123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Buspartner:
Sponsorer - Håndbold
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
U14 går mod store drømme
U14 går mod store drømme
FCM U14 gjorde ligesom de to andre Elitefodboldskolehold rent bord i efteråret med en flot førsteplads og ingen nederlag. Nu forsætter jagten på succes og en målsætning om at være gode på bolden.
Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen

- Vi har haft en vinter, hvor vi har prioriteret at træne rigtig meget. Vi har arbejdet med vores tekniske kvaliteter over hele vinterperioden. Så vi har først spillet kampe fra februar og fremefter. Det har været fedt at have de her uger, hvor vi bare har haft lov til at træne uden at skulle tænke på kampe i weekenderne. Haft lov til at have vores fokus, hvor vi vil have det, forklarer U14-cheftræner Mathias Rahbek og uddyber:

- Vi vil gerne være spildominerende, og vi har en målsætning om, at vi gerne vil spille mod de bedste i Europa, hvilket er vildt, for det kræver rigtig meget. Men det har givet os noget at arbejde imod, og til sidst på sæsonen skal vi til Italien og Tyskland, hvor vi får lov til at møde nogle af de bedste hold i denne aldersgruppe.

Motivationen er ikke gemt væk hos trænerteamet eller spillerne på FCM U14. Selvom der ingen nederlag var i puljen i efteråret, selvom de hev førstepladsen hjem og deres største sejr lød på 11-0, vil de have mere. Førstepladsen er stadig målet, men man vil i foråret komme til at se et U14-mandskab med ulvelogoet på brystet, der vil bevise deres værd.

- Vi vil gerne blive så dygtige med og uden bolden, at vi kan dominere kampene selv uden for Danmarks grænser. Til at øve det, har vi arrangeret en masse træningskampe mod de bedste danske mandskaber, vi har kunne finde, her i vinterpausen. Vi har spillet mod Brøndby IF, FC Nordsjælland, AGF og Lyngby. Det har været en vildt fedt matchning, hvor vi også har kunne bruge mange spillere og generelt har gjort det godt i kampene. Hele opstartsperioden har været præget af rigtig god stemning og sindssygt hårdt arbejde mod målsætningen om at blive så gode med bolden som muligt, fortæller cheftræneren.

Mathias Rahbek har også set fremskridt blandt spillerne, både individuelt og som et hold. Han mener alle har rykket sig rigtig meget, har skabt en fælles forståelse for, hvilken retning de er på vej imod og samtidig har gjort det på en rigtig god og fornuftig måde.

Forventningerne til sæsonen er altså stadig tårnhøje. Holdet skal være spildominerende, om de er på bolden eller ej. Det kan blive en udfordring, da flere U14-spillere i foråret får lov til at blive matchet på U15-niveau, men det skræmmer ikke Mathias Rahbek, der har for sinde at skabe et U14-hold, der kan samarbejde på den helt rigtige måde.

- Man vil opleve et U14-hold, som tit ser forskelligt ud på holdkortet, men man vil forhåbentlig opleve det samme udtryk fra kamp til kamp. Og så går vi selvfølgelig efter at præstere så godt som muligt og forhåbentlig kunne slutte med en topplacering.

Intet pragteksemplar

FCM U14 har allerede været i kamp. I weekenden mødte de AC Horsens på en dag, hvor vinden havde en stor og ikke ligefrem kærkommen rolle.

- Det var en forfærdelig fodboldkamp. Vi tog til Horsens med en tro på at vi kunne arbejde hen mod vores generelle målsætning. Men de gode intentioner var helt umulige på dagen, blandt andet på grund af blæsten, hvilket gjorde det svært for os at sætte spillet. Så vi gik efter at lære at spille efter forholdene.

Det endte med at gøre kampen meget rodet. Horsens kom både foran med 1-0, 2-0 og 3-1. Alligevel fik ulvene kæmpet sig tilbage på 3-3 inden anden halvleg, hvor de samtidig ville få vinden lidt mere i deres retning. Anden halvleg blev vundet med 3-0, og kampens resultat var altså 3-6 til ulvene, der kunne tage hjem til Herning med en sejr i forårets første opgør om point.

- Det var aldrig en sikker sejr, som 6-3 måske indikerer, men vi tog arbejdshandskerne på og viste at være et godt dynamisk hold i forhold til omstændighederne, forklarer Rahbek. Målscorerne for FCM U14 var Magnus Max med et hattrick samt en scoring hver fra August Priske, Simon Ryberg og Gustav Junge.

Fremad, march

Nu venter en kamp mod Vejle allerede tirsdag aften. Her ønsker man dog at ændre fokus tilbage til den generelle målsætning.

- Mod Vejle skal vi tilbage på sporet og arbejde mod vores fælles målsætning. Jeg tror på, det bliver en rigtig god kamp, vi kommer til at spille mod dem. Samtidig skal vi tage nogle af de ting med, som vi trods alt lærte af Horsens-kampen. Kan vi kombinere hårdt arbejde med det andet, så kan det kun blive rigtig godt, slutter træneren af, inden han sætter et par ord på sit første halve år med U14-holdet som deres cheftræner:

- Det har indtil videre været helt fantastisk med de her unge drenge. Vi har fået noget rigtig godt op at stå. Der er en god samhørighed mellem spillerne og trænerteamet, så det har været et vildt godt halvt år, og jeg har stadig store forventninger om, at det her bliver endnu et godt halvt år vi går i møde. Vi går mod store drømme og sigter mega højt.

Kampen mod Vejle spilles i Ikast klokken 19:45 tirsdag aften.

Denne artikel deles først på Facebook efter Vejle-kampen er spillet.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber