Aktivitetskalender
<januar 2019>
mationtofr
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Talentpartner:
Sponsorer - Håndbold
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
Nyt æresmedlem i FCM Klubsamarbejdet
nyt æresmedlem i fcm klubsamarbejdet
Tilbage i 1990´erne pågik der med jævne mellemrum en snak imellem Ikast FS og Herning Fremad, om man kunne finde et fælles fodfæste i forhold til et samarbejde om et hold, der kunne klare sig i toppen af dansk fodbold.

Det var dog ikke let at få enderne til at nå sammen, for ikke nok med at forståelsen og forstanden skulle hænge sammen, så var der også masser af følelser i spil i de to klubber, og det var bestemt ikke alle i Herning, som var lige stemte for, at de blå- og hvid stribede skulle samarbejde med ærkerivalen i gul og blå fra Ikast. Begejstringen var ikke større 15 km mod øst, hvor mange i Ikast FS så sig selv som det eneste rigtige.

I begyndelsen af 1998 kuldsejlede endnu et tilløb til et samarbejde imellem de to klubber og det fik den daværende ledelse i Ikast FS til at tænke nye tanker, som blev præsenteret på klubbens generalforsamling den 2. februar 1998. Ideen var at skabe et mere regionalt fundament for Ikast FS, hvor man i samarbejde med andre midt- og vestjyske fodboldklubber ville styrke talentudviklingen, træneruddannelsen og fodboldoplevelserne for disse klubbers medlemmer.

Knap 3 måneder senere var der gjort handling bag disse tanker, da 17 klubber i regionen havde stiftet en ny forening, som blev kaldt ”Fodboldsammenslutningen MidtVest” – i daglig tale blot FS MidtVest og sidenhen er navnet så ændret til FCM Klubsamarbejdet.

Et klubsamarbejde, som er ældre end den klub man støtter op om
Året efter lykkedes det så endelig centrale figurer i henholdsvis Ikast FS og Herning Fremad at få skabt et fodboldsamarbejde – nemlig det som vi i dag kender som FC Midtjylland – HELE regionens hold.

Siden starten i 1998 har FCM Klubsamarbejdet vokset sig stor og stærk og er i dag med sine 137 fodboldklubber Danmarks største af sin slags – ja vi mener rent faktisk også, at det er den bedste af sin slags.

Det, at det i det hele taget har kunnet komme dertil, er der en lang række mennesker, som man kan takke for, og i forbindelse med 20 års jubilæumsfesten, var det tid til langt om længe at komme en af de allervigtigste i en helt særlig kategori, nemlig som æresmedlem af FCM Klubsamarbejdet.

Det gjaldt den ene af stifterne af FCM Klubsamarbejdet, Johnny Rune fra Ikast FS, som altså nu på linje med bl.a. sin medstifter, Kent Falkenvig, er kommet ind i det flotte selskab som æresmedlem.

Johnny og Kent skabte i sin tid i FCM Klubsamarbejdet ikke alene en fodboldforening, som viste sig at fungere i Midt- og Vestjylland. Den fremsynede ide, har vist sig at holde så meget vand, at det også er en ide, som alle andre eliteklubber siden har forsøgt kopieret efter bedste evne.

Johnny er ikke den, der siden stiftelsen har stået forrest, når talen er faldet på FCM Klubsamarbejdet. Men det er ikke lig med, at det ikke ligger hans hjerte nært. For selvom han ikke blander sig i det daglige arbejde, så følger han med i baggrunden, og selvom følelserne ikke altid kan aflæses, så ved vi, at Johnny er stolt over at have været med til at skabe vores helt unikke klubsamarbejde.

Den stolthed kan og bør han også altid bære, og hvis han skulle glemme det, så kan han jo altid huske tilbage på vort 20 års jubilæum, hvor han til stor applaus altså blev udnævnt som æresmedlem i FCM Klubsamarbejdet.

Æresmedlemmer af FCM Klubsamarbejdet
- Morten Smed (Koldby/Hørdum IF), tidligere mangeårigt bestyrelsesmedlem og –formand
- Jørn Sørensen (Sunds IF), tidligere mangeårigt bestyrelsesmedlem og klubbernes repræsentant i FC Midtjyllands bestyrelse
- Kent Falkenvig, stifter af FS MidtVest / FCM Klubsamarbejdet
- Claus Steinlein, tidligere leder af FS MidtVest / FCM Klubsamarbejdet
- Jørgen Lind, tidligere leder af FS MidtVest / FCM Klubsamarbejdet
- Torben Kølbæk, medskaber af FC Midtjylland som HELE regionens hold i praksis
- Johnny Rune, stifter af FS MidtVest / FCM Klubsamarbejdet
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber