Aktivitetskalender
<december 2017>
mationtofr
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Kommende aktiviteter
Alle kommende aktiviteter
Sponsorer - Fodbold
Talentpartner:
Sponsorer - Håndbold
Talentpartner:
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til FCM Klubsamarbejdets nyhedsbrev ved at indtaste din email adresse herunder
FCM Klubsamarbejdet
Ønsker din klub at blive en del af FCM Klubsamarbejdet, så udfyld ansøgningsskemaet.

Udfyld ansøgningsskema
Klub-login
Brugernavn:  
Adgangskode:  
Glemt password?
FCM Miniakademi

Mange fodboldspillere vil gerne blive endnu dygtigere og søger derfor også flere træningstilbud end der er mulighed for i den klub, hvor man til dagligt spiller fodbold.

Derfor optimerer FC Midtjylland fodboldtræningen for U9 – U13 drenge og piger i regionen. I mange klubber og på mange hold udføres således allerede et enormt arbejde for at sikre de bedste betingelser for udviklingen af den enkelte spiller – uanset niveau. FCM finder dog, at der er behov for at sikre breddespillerne endnu mere optimale udfordringer i en tidlig alder. Men vil vi samtidig også blive endnu bedre til at uddanne dygtigere spillere til øverste hylde, er der også behov for at stå klar med tilbud til de drenge, der gerne vil have flere udfordringer end gennemsnittet.

Med FCM Miniakademi bidrager FCM, som hele regionens hold, til at skabe sådanne træningstilbud, hvor man uanset om man er breddespiller eller om man savner udfordringer i hverdagen i sin egen klub (kun drenge), vil opleve det regionale flagskib stå klar med et træningstilbud, der matcher behovet.

De forskellige træningstilbud
FC Midtjyllands træningstilbud beskrives mere detaljeret her på sitet, men overordnet set er tilbuddene som følger:

- FCM Minifodboldskole for U9-U13 (årg. 2005 - 2009) drengespillere på alle niveauer (kun markspillere)
- FCM Minifodboldskole for U9-U13 (årg. 2005 - 2009) pigespillere på alle niveauer (kun markspillere)
- FCM Minielitefodboldskole for U9-U13 (årg. 2005 - 2009) drengespillere som savner udfordringer (kun markspillere)
- FCM Minimålmandsskole for U9-U13 (årg. 2005 - 2009) drengespillere på alle niveauer (kun målmænd)

Niveaudeling
Som ansvarlig T-licensklub har FC Midtjylland ønsket at opbygge de nye træningstilbud med udgangspunkt i DBUs ”Holdninger og handlinger”. Derfor er der i FCM Miniakademi også taget hensyn til, at spillerne indimellem skal niveaudeles, og andre gange vil det være sådan, at alle uanset det individuelle niveau kan træne sammen. De mindre dygtige spillere nyder således også godt af at spille med de dygtige en gang imellem. Her ser de mange rigtige løsninger og lærer mere, end hvis de hele tiden spiller med spillere på eget niveau. Dette betyder også, at de dygtige børn på en årgang en gang imellem bør træne med endnu dygtigere børn, eventuelt fra årgangen over.

Selektion og ”fiskeri” af spillere
Vi tror på at en del af det, der gør FCM Miniakademi til noget unikt, er de input, man får fra en ny træner, nye holdkammerater og evt. ved at være af sted i en klub, man ikke spiller i til dagligt. Det er klart, at skal dette koncept kunne overleve, så skal forældre og klubber kunne sende sine børn af sted til naboklubber og andre, uden at skulle være bekymrede for, om trænerne eller værtsklubben benytter FCM Miniakademi til at udvælge sig de bedste spillere fra de omkringliggende klubber og lokke dem til et klubskifte.

I den forbindelse finder FCM det vigtigt at påpege, at alle former for ”fiskeri” af spillere i forbindelse med afviklingen af et af vores træningstilbud på FCM Miniakademi, vil blive betragtet som et klart brud på den samarbejdsaftale, der er indgået mellem FC Midtjylland og vore værtsklubber eller det ansættelsesforhold, der er mellem FC Midtjylland og den enkelte træner. 

FC Midtjylland tror på princippet om at udskyde selektionen af de bedste. Hvis de bedste spillere bliver i den lokale klub, kan området mønstre flere dygtige hold og bevare nogle spændende og jævnbyrdige kampe. Senere ændrer børnenes behov sig, og disse varetages ofte bedst i en større klub med flere ressourcer. Der vil derfor omkring træningstilbuddene på FCM Miniakademi heller ikke i FCM-regi foregå nogen form for selektion af spillere.

Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Du har ikke den nødvendige version af flash. Klik her for at hente den.
Samarbejdsklubber
Samarbejdsklubber