ATK+ Center
Er FC Midtjylland bare et superligahold?
Skrevet af: Johanne Nørgaard-Andersen, 9. klasses praktikant
FCM blev stiftet tilbage i 1999 og har været Hedens hjemmebane lige siden. Med 3 mesterskabstitler og 2 pokaltitler, inden for de sidste 10 år, er FC Midtjylland en fodboldklub, som ikke bare lige glemmes.
FC Midtjylland er ikke kun et hold, som spiller i Superligaen og køber sine spillere fra andre klubber. Det er et hold, som udvikler og dygtiggør fodboldspillere, så de engang forhåbentlig får en spillerkontrakt. Spillere som Simon Kjær, Joachim Andersen, Rasmus Nissen Kristensen og Jonas Lössl har alle spillet og udviklet sig på akademiet, hvor de senere hen fik en kontrakt med enten FC Midtjylland eller en anden fodboldklub.
FCM Klubsamarbejdet er et godt fællesskab
FCM Klubsamarbejdet blev etableret i 1998 og blev en del af FC Midtjylland i 1999. Klubsamarbejdet blev etableret med en vision om at bidrage til regionens stærkeste hold. I dag er der 145 samarbejdsklubber fordelt over 7 områder. Hvis din klub er en del af klubsamarbejdet, er der nogle bestemte tilbud du kan blive en del af, for eksempel ATK+ for U10-U12 drenge. Der findes 3 centre i Ulveland; Thisted, Skive og Herning.
ATK+ træning er et tilbud til et bestemt udvalg af drenge fra samarbejdsklubberne. Det foregår for årgang 2011-2012-2013. Hvis man bliver tilbudt ATK+, har man muligheden for at træne en ekstra gang i ugen, med andre drenge, som brænder for fodbold lige så meget som man selv gør. Onsdag aften træner U10-U11-U12 drenge fra område 2, 3, 4 og 5 i Stadome, Ikast. Her får de 2 timers træning, hvor de bliver udfordret på en anden måde end de gør hjemme i deres egen klub.
Hvis man spørger drengene, er der ingen tvivl om, hvad det fede ved at spille fodbold er. Fodbold generelt er en fed sport og muligheden for at bliver bedre inden for sporten, er en tanke, som motiverer spillerne til at blive ved. Fodbold motiverer drengene til at komme hver onsdag, men det er ikke det eneste.
Fællesskabet er vigtigt for glæden ved at spille fodbold, og det er en ting, som spillerne sætter stor pris på. De mener alle, der er et godt fællesskab blandt dem og rigtig mange har også fået nye venner. De er dog ikke de eneste, der synes, at fællesskabet er i top. ATK+ U10-træner, Ole Radoor, mener også, at fællesskabet er der.
- På U10, som jeg træner i dag, føler jeg at fællesskabet er rigtig stærkt. Der er rigtig mange gode drenge, som egentlig har det godt sammen og man mærker ikke sådan, nogle som er udenfor i år, så det er rigtigt positivt”.
Det er ikke kun spillerne, som er med til, at ATK+ kan lykkes. Det er også trænerne. Trænerne, som hver onsdag vælger at tage ud og lære fra sig, med den viden og erfaring de har med i bagagen, er også med til at ATK+ er et hit.
ATK+ spillerne er nogle drenge som alle dyrker glæden i at spille fodbold og alle deler drømmen om en fremtid inde for fodboldverdenen. Nogle er nye i ATK+, andre er ikke, men fælles for dem alle er den store glæde ved at spille ATK+.