Samarbejdsklubber
Når lysten til ÆGTE fodbold er større end FIFA-udgaven på computeren
FCM Klubsamarbejdet præsenterer i denne tid en række succeshistorier fra den Coronaramte fodboldverden i Ulveland. For i Ulveland findes der stadig mange gode, sjove og alternative løsninger på at fodbolden lever videre. Måske du kan blive inspireret af én eller flere af historierne…
Rundt omkring i Ulveland findes der et hav af frivillige trænere, som elsker opgaven om at være sammen med og udvikle børn- og unge mennesker på fodboldbanen. Her betyder niveauet på spillerne ikke det mindste, men har man først prøvet glæden ved at være fodboldtræner for nogle drenge eller piger, så er man solgt, og man vil ikke give slip på den glæde igen.
Pauser fra fodbolden kan derfor også føles ualmindeligt lange uanset om man er spiller eller træner og når man så fx har gået igennem en hel vinter og glædet sig til igen at skulle i gang med en forårssæson, hvor græsset bliver grønnere, dagene bliver lysere, temperaturerne bliver varmere – ja, så kan en onsdag aften i marts, hvor statsministeren toner frem på skærmene i de danske hjem, gøre at tiden derefter føles lang.
Da det skete onsdag den 11. marts 2020 lukkede livet i fodboldklubberne nemlig som bekendt ned. Klubhusene stod derefter tomme hen, de engagerede råb fra udøverne var ikkeeksisterende og de forpligtende fællesskaber var sat på pause.
Sådan var det overalt i Danmark – også i FC Fri, der er et samarbejde mellem de to FCM samarbejdsklubber Nr. Felding GIF og Idom-Råsted IF beliggende i udkanten af Holstebro. Men her besluttede U14-træner Flemming Lind, at han ville gøre sit til at vedligeholde sammenholdet og engagementet i den drengegruppe, som han havde med at gøre:
- Jeg er træner for et hold U15 drenge og under nedlukningen i foråret (red. dengang U14-drenge), hvor vi ikke kunne træne, gav jeg mine spillere en udfordring i vores Facebookgruppe, om at den som kunne lave det fedeste mål, finte eller trick ville vinde en præmie, når vi kom i gang med at træne igen. Det resulterede i at Facebookgruppen blev dynget til i den ene fede video efter den anden med spillere, som øvede sig og lykkedes med deres tricks og finter. Drengene syntes det var megafedt og roste hinanden for deres indsats og forældrene kunne lige pludselig se deres børn stå i haven og træne i stedet for at spille FIFA på computeren, beretter Flemming Lind fra FC Fri.
Et eksempel på et af opslagene er Jeppe Muff Lind, der blot er én af drengene på det U15 Liga 5-hold, som Flemming Lind er træner for i FC Fri.
(Artiklen fortsætter under filmen).
I FCM Klubsamarbejdet hylder vi tiltag som dette, der fastholder, engagerer og inspirerer børnene og de unge mennesker ude på banen. Det er frivillige som Flemming, der møder DIN søn eller datter i DIN fodboldklub. For Flemming er nemlig ikke den eneste frivillige forældretræner, som gør en sådan forskel. De findes i alle klubber og det leder afslutningsvist tankerne hen på et Facebookopslag, som vi faldt over i uge 40. Et Facebookopslag som så flot fortæller, hvad det er sport – og dermed også FODBOLD – giver børn og unge mennesker med videre i livet.
Vi synes, at alle skal have muligheden for at læse dette Facebookopslag fra en forælder og med det vil vi fra FCM Klubsamarbejdet bare sige TAK til alle frivillige trænere og leder i Ulveland. I gør en forskel!!!
Facebookopslag fra en forælder:
Jeg blev spurgt: ′′Hvorfor betaler du så mange penge og bruger så meget tid på din søns sport?" Jeg har en tilståelse at gøre: Jeg betaler ikke for min søns sport. Eller hans beskyttelse eller hjelm. Heller ikke for cup's og lejre.
Så hvis jeg ikke betaler for sporten, hvad betaler jeg så for?
- Jeg betaler for de øjeblikke, hvor min søn bliver så træt, at han vil stoppe, men kæmper og finder gnisten igen.
- Jeg betaler for den mulighed, min søn gives til livslange venskaber.
- Jeg betaler, fordi han får gode ledere, der lærer ham, at sport ikke kun handler om en sport, men om livet.
- Jeg betaler for at min søn lærer at være disciplineret.
- Jeg betaler for at min søn lærer at passe på sin krop.
- Jeg betaler for min søn, for at lære ham at arbejde i en gruppe og være et stolt, støttende, venligt og respektfuldt medmenneske.
- Jeg betaler for min søn, for at lære ham at håndtere skuffelsen, når han ikke gør hvad han håbede på eller begår en fejl, så han træner videre og er fast besluttet på at gøre sit bedste næste gang.
- Jeg betaler for, at min søn lærer at nå mål.
- Jeg betaler for min søn, for at lære ham, at det tager tusindvis af timers hårdt arbejde og træning at skabe en mester, og at succes ikke sker natten over. Det skal man simpelthen arbejde for.
- Jeg betaler for at min søn skal træne, i stedet for at sidde foran en skærm.
Jeg kan blive ved med at liste op hvad jeg betaler for, men for at være kort, betaler jeg ikke for sporten; jeg betaler for de muligheder, som sport og foreningslivet giver min søn for at udvikle attributter, der vil følge ham gennem hele hans liv. Muligheder for at indgå i fællesskaber der beriger hans liv og hans mulighed for at berige andres liv.
Det synes jeg er en god investering 😊