FCM Pigefodboldskole
Når piger udfordrer sig selv og hinanden
FCM Klubsamarbejdet præsenterer i denne tid en række succeshistorier fra den Coronaramte fodboldverden i Ulveland. For i Ulveland findes der stadig mange gode, sjove og alternative løsninger på at fodbolden lever videre. Måske du kan blive inspireret af én eller flere af historierne…
I FCM Klubsamarbejdet elsker vi både at kunne træne med FCM-licensdrengene og FCM Pigelicensspillerne. Det er en sand fornøjelse at se spillerne vokse, dygtiggøre sig og ikke mindst udvikle venskaber på tværs af klubber.
Sådan er det i dag – sådan har det faktisk været igennem flere sæsoner – og derfor ramte Corona-nedlukningen i foråret også særligt hårdt, når man ikke længere kunne mødes i disse grupperinger.
I FCM Pigelicens Center SYD tog man i foråret derfor adskillige alternative tiltag for at bevare det gode sammenhold pigerne imellem og her kom truppens lukkede Facebookgruppe til at spille en central rolle.
Til at begynde med blev pigerne opfordret til at selvtræne en masse og hvis det skulle ske, at den lokale fodboldbane var lukket, så blev de opfordret til at tænke i alternativer: - Kunne der trænes i haven? I indkørslen? Kunne man lave footwork indendørs (hvis man er teknisk dygtig nok, bliver mor nemlig ikke sur over ødelagte vaser ). Og lad os blot sige, at den opfordring kom der mange kreative små film ud af, som alle pigerne fik slået op i den fælles Facebookgruppe, hvor man så samtidig kunne blive ved med at følge hinanden.
Mange bolde blev holdt i luften
Da pigerne begyndte hele forløbet på FCM Pigelicensholdet blev det noteret, hvor mange jongleringer den enkelte kunne tage på det pågældende tidspunkt. Siden da havde pigerne hver især arbejdet på at blive endnu dygtigere til dette og Corona-nedlukningen var nærmest en foræring til at kunne dygtiggøre sig endnu mere i at jonglere.
- Vi havde i trænerteamet en fornemmelse af, at der er blevet selvtrænet en del i jongleringer igennem hele sæsonen, men hold da op hvor pigerne gav den gas under Corona-nedlukningen. Det at jonglere er noget, som falder let for nogen og for andre er det noget, som det tager længere tid at knække koden på. Vi lod dog pigerne vide, at uanset hvor mange jongleringer, de kunne tage, så var det godt at selvtræne, og det skulle nok komme til dem, som på daværende tidspunkt havde mere svært ved det at jonglere end andre, fortæller leder af FCM Klubsamarbejdet, Tommy Jensen, der også er frivillig træner på FCM Pigelicens Center SYD.
Det endte ud i både fælles- og årgangsopdelte ranglister, hvor man dels kunne se, hvilke spillere, som kunne tage flest jongleringer, men hvor man også kunne se, hvilke spillere som procentvis havde forbedret sig mest. Senere kom der også jongleringsrangliste med headninger samt rangliste i headninger sammen med et familiemedlem. På den måde fik alle pigerne mulighed for i en eller anden sammenhæng at se sit eget navn højt på en rangliste og samtidig var der lagt op til masser af sjove fodboldtimer hjemme i familieisolationen.
- Der kom i den periode dagligt så mange dejlige meldinger fra ”tøsepigerne i Center SYD”. Fx. U13-piger som dagligt inspirerede og grinte med hinanden via diverse medier. U12-piger, som trænede sammen via videoforbindelser. U11-piger, som var ved at "dø" over ikke at kunne være sammen. Søskendepar, der havde det sjovt sammen i headekonkurrence og mødre/fædre som forbedrede sit hovedspil betragteligt for at hjælpe sin datter op på hovedstødsranglisten. Det var alt sammen høj klasse og både piger, forældre og trænere nød at holde FÆLLESSKABET i FCM Pigelicens Center SYD ved lige på denne måde, fortæller Tommy Jensen.
Se eksempler på ranglisterne her (artiklen fortsætter nedenunder).
Minder, grin og mavekramper
Det at lave ting sammen hver for sig tog hele tiden nye drejninger og en af de helt seje blev taget af en af U11-pigerne, som spurgte alle andre fra FCM Pigelicens Center SYD, om ikke de havde lyst til at deltage i ”Alene, men i fællesskab-løbet” 2. påskedag.
Her skulle man løbe 5 km ”SAMMEN, men hver for sig” og havde man lyst, så kunne man jo sende billeder og virtuelle highfives til hinanden bagefter (eller under turen, hvis der var overskud til det). Resten af familien var selvfølgelig også mere end velkommen til at løbe/gå med på turen og rigtig mange tog udfordringen op og fik nogle dejlige minder sammen med hinanden den dag.
Nogle vil nok kunne huske, at foråret bød på perioder med dejligt forårsvejr, men der var også tidspunkter, hvor vejret var lidt koldere end hvad vi ellers var vant til. Derfor blev det på et tidspunkt også tid til en ny udfordring, som skulle vise sig at give anledning til masser af grin og mavekramper i de små hjem. Udfordringen gik ud på, at pigen skulle lave en TikTok-video af sig selv og sin mor eller far, lægge den op i den lukkede Facebookgruppe og sende udfordringen videre til den næste spiller, som man selv valgte, hvem skulle være.
Se eksempler på TikTok-videoerne her (artiklen fortsætter nedenunder).
- Jeg måtte jo selv lægge ud med denne udfordring og sjældent har jeg følt mig så meget på udebane, som jeg gjorde med dette. Min egen datter, Lykke, stod tilbage med mavekrampe af at grine af sin far, og jeg ved nu, hvordan pigerne har det, når jeg som træner vil have pigerne ud af deres komfortzone. Men, jeg prøvede så godt jeg kunne, og det samme gjorde en række andre forældre. Jeg tror roligt, man kan sige, at det også var med til at ryste forældregruppen tættere sammen, og helt sikkert er det i hvert fald, at fornøjelsen af at kunne sende udfordringen videre til en anden, var kæmpestor, fortæller Tommy Jensen med en høj latter.
Fredag den 29. maj vendte de herlige piger fra FCM Pigelicens Center SYD tilbage på træningsbanen efter 2½ måneds adskillelse pga. Covid-19. Det skete efter alle foreskrifter og det var tydeligt, at pigerne havde savnet hinanden...